Sağlık

Türk Eczacılar Birliği’nden ilaç sıkıntısı açıklaması: Uyarıyoruz, kriz daha da derinleşecek

Türk Eczacılar Birliği, piyasadaki ilaç yokluğunun sorumlusunun eczacılar olmadığını ifade ederek ilaç fiyatlandırma politikalarının derhal güncellenmesini istedi. Birlik tarafından, “Ciddi bir ilaç yokluğu yaşıyoruz ve bu tablo her gün derinleşiyor. Hastalarımızla bizleri karşı karşıya getirmeyin.” dedi.

Türk Eczacılar Birliği’nce yapılmış olan yazılı açıklamada hastaların ilaçlara ulaşamamasının sebebi olarak ilaç fiyatlandırma politikalarıyla 14 senedir güncellenmeyen ilaç fiyat kararnamesi gösterildi.

“Halk sağlığını korumak konusunda görevliyiz”

Açıklamada, “Derinleşmekte olan kriz karşısında kamuoyunu uyarmak bizlerin görevi, çünkü halk sağlığını korumak hususunda görevliyiz.” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“Eğer sesimiz duyulmazsa ve İlaç Fiyat Kararnamesi’ne ilişkin çağrımız kamu otoritesince kabul görmezse ilaç krizi daha da derinleşecek ve çok sayıda ilacı bulmak zor olacak. Kamu otoritesi hangi dağıtım ağında bu ilaçların bulunduğunu beyan ediyorsa teminini sürdürmeye ve kesintisiz bir şekilde hizmetimizi sürdürmeye hazırız.”