Kültür SanatMagazin

Türk dizisi dünya sıralamasında dokuzuncu oldu! Game of Thrones’u geçti!

Türk dizi sektörünün en başarılı yapımlarından biri olan Sen Çal Kapımı’nın bitmesinin üstünden aylar geçse de etkileri tüm dünyada devam ediyor. Dünyadaki ülkelerin yarısında Sen Çal Kapımı yine bir uluslararası başarıya imza attı.

Fox TV’de yayınlanan dizinin, başrollerinde yer alan Hande Erçel ve Kerem Bürsin de dünya çapında üne kavuşturdu. Bugün her iki oyuncunun da sosyal medyada dünyanın her yerinden milyonlarca hayranı bulunuyor.

En çok tweet atılan dokuzuncu dizi

Dizinin sona ermesinin ardından üç ay geçmesine rağmen Sen Çal Kapımı uluslararası başarılara imza atmayı başarıyor. Dizi son olarak 2021 yılında hakkında en çok tweet atılan programlar içinde, dünya sıralamasında dokuzuncu oldu. Sen Çal Kapımı bu listede yer alan tek Türk yapım olmayı başardı.

8 Eylül’de yayınlanan 52. bölümüyle ekranlara veda eden Sen Çal Kapımı, seyircilerin aklında yer edinmişi. Dizinin fanları dizinin birçok kesitinden Sen Çal Kapımı etiketini paylaşarak çok sevdikleri diziyi büyük bir başarıya taşımıştı.

Game of Thorones’u geçti

Sen Çal Kapımı, tek bir günde 9 milyona yakın tweet atılan dizi olarak Game of Thrones’un 7.8 milyonluk rekorunu da kırmıştı. Sen Çal Kapımı, dünya ve 38 ülke gündeminde yer almayı başarmıştı. Final günü yaşanan bu büyük heyecan dizinin, 2021’in en iyileri listesinde yer almasını sağladı.