Gündem

Turistik Doğu Ekspresi sezonu açıldı: Biletler ne kadar? Nereden alınır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi’nin 2023-2024 sezonu açılış törenine katıldı. Bakan Uraloğlu, yeni dönemde haftada üç gün olmak üzere Ankara-Kars ve Kars-Ankara yönlerinde toplam 84 seferin planlandığını açıkladı. Yılbaşı ve sömestr tatili için de ek seferler olacak.

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars hattında önemli tarihi ve kültürel şehirlerin de görülmesine olanak veriyor. Ankara-Kars arasında Erzincan ve Erzurum’da; Kars-Ankara arasında Divriği, Sivas ve İliç’te yaklaşık 3’er saatlik molalar verecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

Öte yandan Erzurum ve Kars arasında da alternatif turistik bölgelere tren seferleri başladı. “Turistik bölgesel trenimiz 15 Ocak-18 Şubat tarihleri arasında cuma, cumartesi ve pazar günleri çalışacak. 230 kişi kapasiteli trenimiz, çalıştığı dönem içinde 15 gidiş, 15 dönüş olmak üzere toplam 30 sefer yapacak. Erzurum-Kars arasında eşsiz bir yolculuk deneyimi yaşatacak.”

Turistik Doğu Ekspresi, konsept olarak Ankara-Kars hattında önemli tarihi ve kültürel şehirlerin de görülmesine olanak veriyor. Ankara-Kars arasında Erzincan ve Erzurum’da; Kars-Ankara arasında Divriği, Sivas ve İliç’te yaklaşık 3’er saatlik molalar verecek.

Doğu Ekspresi hangi tarihlerde var?

Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi’nin özellikle gençler, doğa tutkunları ve fotoğrafçılar başta olmak üzere çeşitli yaş gruplarına benzersiz bir tatil seçeneği sunduğunu belirtti. Seyahat acenteleri aracılığıyla satılan 8 yataklı vagonun yanı sıra TCDD tarafından 2 vagonun biletleri satışa sunuldu.

Turistik Doğu Ekspresi; Ankara’dan 11.12.2023 – 08.03.2024 arası tarihlerde Pazartesi, Çarşamba, Cuma günlerinde ve Kars’tan 13.12.2023 – 10.03.2024 arası tarihlerde ise Çarşamba, Cuma, Pazar günlerinde hareket edecek şekilde seferlerine başlayacak. Ayrıca yılbaşı ve sömestr dönemleri için Ankara’dan 31.12.2023, 20.01.2024, 27.01.2024 tarihlerinde ve Kars’tan 02.01.2024, 22.01.2024, 29.01.2024 tarihlerinde ek seferler işletilecek.

Turistik Doğu Ekspresi’nin biletleri nereden alınır?

Doğu Ekspresi biletini 3 yerden satın alabilirsiniz.

  • İlk olarak Doğu Ekspresi biletini TCDD’nin web sitesinden ya da akıllı telefonlardaki e-bilet uygulamasından (IOS – Android) satın alabilirsiniz.
  • İkinci olarak TCDD’nin web sitesindeki bilet satış noktalarından yani istasyonlardaki gişelerden satın alabilirsiniz. Haydarpaşa Garı’nda Doğu Ekspresi bileti satılmıyor bilginiz olsun.
  • Üçüncü ve son olarak turizm acentelerinden Turistik Doğu Ekspresi bileti satın alabilirsiniz.

Turistik Doğu Ekspresi’nin bilet bulma ipuçları

  • TCDD’nin web sayfasını ve sosyal medya hesaplarını yakından takip edin. Bilet satış dönemlerini kaçırmamanız şart.
  • Genelde insanlar Ankara – Kars yönüne baktığı için bu hat yoğun olabiliyor. Dolayısıyla bilet bulamıyorsanız Kars – Ankara yönüne de bilet bakabilirsiniz. Eğer bu yöne bilet bulursanız Ankara – Kars yönüne uçak bileti almanız lazım.
  • Kars – Ankara yönünde bilet bulamazsanız o zaman bilet için ara şehirlerdeki duraklara bakın.
  • Sürekli bilet sistemini kontrol edin. Neden mi çünkü iptal olan biletler olabiliyor, bu biletlere denk gelebilirsiniz. Bazen de tura ekstra vagon eklenebiliyor, buradan da bilet denk gelebilir.
  • Örtülü kuşetlide 2 kişilik yer bulduysanız ve yabancılarla seyahat etmek istemiyorsanız 4 kişilik yer alın. Uzun bir seyahat için bence 4 kişilik yer almak mantıklı.
  • Sosyal medyada Whatsapp ve Telegram gruplarında bilet devirleri olabiliyor. En son ihtimal buralara da göz atabilirsiniz.

 

Turistik Doğu Ekspresi’nin bilet fiyatları

2023-2024 Turistik Doğu Ekspresi yataklı oda fiyatları dönemsel olarak değişmekte olup fiyatlar aşağıdaki gibi.

  • Düşük dönem 2 kişilik oda ücreti tek yön 6.000,00 TL
  • Normal dönem 2 kişilik oda ücreti tek yön 8.000,00 TL
  • Yüksek dönem 2 kişilik oda ücreti tek yön 12.500,00 TL

Turistik Doğu Ekspresi’nde indirim yapılan gruplar

Doğu Ekspresi’nde indirim sadece normal Doğu Ekspresi’nde var. Yani turistik Doğu Ekspresi’nde indirim yapılmıyor. Normal Doğu Ekspresi’nde pulman ve örtülü kuşetli vagonlar için indirim oranlarını aşağıda bulabilirsiniz.

  • Emekli: %20
  • Öğrenci: %25
  • İndirimli: %40