EkonomiKamu

Tunceli Belediyesi’nde işçilerin maaşı 8 bin TL’ye yükseltildi!

Bu sene belediyelerin işçilere yaptığı maaş zamları çok konuşuldu. Birçok belediye yaptıkları zamlar ile beraber işçi maaşlarını 3 bin TL üzerine çıkardı. Tunceli belediyesi ile imzalanan DİSK Genel İş Sendikası toplu iş sözleşmesi sonucunda ise işçiler sevince boğuldu. Yapılan sözleşme ile beraber işçilerin maaşı 8 bin TL’ye çıktı. Yapılan zamlar hakkında değerlendirmede bulunan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Yaptığımız zamlarla, bazı işçilerimiz 8 bin liranın üstünde, bazıları da 8 bin liraya çok yakın maaş alacak. Tüm işçilerimize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı. Ayrıca belediyede LGBTİ+ çalışanlar da Onur Yürüyüşü gününde izinli sayılacaklar.21

Tunceli’de işçilerin maaşı 8 bin TL ye kadar yükseltildi. DİSK Genel İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesi ile beraber kadrolu 63 çalışana yüzde 20 zam uygulanmış oldu. Yapılan zamlar hakkında bilgilendirmede bulunan Maçoğlu, yemek ve kira yardımında yüzde 50 ila yüzde 100 arasında zam yapıldığını söyledi.

Maçoğlu konuya ilişkin açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Gönül isterdi ki bütçemiz daha iyi olsun ve işçimize hak ettiğinin çok daha fazlasını verelim. İşçiler ve memurlar sınırın hep altında kalıyor. Ama yaptığımız zamlarla, bazı işçilerimiz 8 bin liranın üstünde, bazıları da 8 bin liraya çok yakın maaş alacak. Tüm işçilerimize hayırlı olsun.”

Belediye kadın çalışanlara regl izni verildi

Ayrıca Tunceli Belediyesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile her ayın belli bir günü regl / menopoz izni verdi.