İzmir Haberleri

Tunç Soyer'den ulaşım için bir müjde daha!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den kent içi ulaşımla ilgili yeni önergeler hazırlandı. Mayıs ayı olağan toplantısı Tunç Soyer’in idaresinde gerçekleşti. İşte kent içi ulaşımlarla ilgili alınan kararlar…

HAMİLE VE ÇOCUKLU KADINLARA YÜZDE 50 İNDİRİM

Oturumdahamile ve çocuklu kadın vatandaşlara indirimli ulaşım kartı verilmesi için hazırlanan önerge komisyonlara havale edildi. Cuma gününe kadar karar bağlanması beklenen ve meclis onayına sunulacak karar hayata geçirildiği takdirde hamile ve 0-5 yaş arası çocuklu anneler tüm toplu taşıma araçlarından yüzde 50 indirimli faydalanabilecek.

BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Belediye meclisi milli ve dini bayramlarda geçerli olacak yeni ulaşım tarifesi için de önerge hazırladı. Hazırlanan tarife taslağına göre, Cumhurbaşkanlığı tarafından karar alındığı takdirde Ramazan Bayramı’nda ulaşım ücretsiz olacak.

19 MAYIS’TA ULAŞIM 1 KURUŞ

Komisyona gönderilen önerge onay alırsa 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda ise toplu taşıma araçlarında bilet fiyatları 1 kuruşa düşürülecek. İndirimli ve ücretsiz tarifeler her iki bayram süresince belediye otobüsleri, tramvay, metro, vapur ve İZBAN’da uygulanacak.

TOPLANTIDA AYAĞA KALKARAK KONUŞMA

Öte yandan dilek ve temenniler bölümünde Başkan Soyer, meclis üyelerinin toplantıda ayağa kalkarak konuşma zorunluluğuna işaret ederek, “Bundan sonra boyu 1 metre 90 santimetre ve üstünde olan meclis üyelerimizin yerinde oturarak konuşma yapmasını teklif ediyorum” dedi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi

Bir yanıt yazın