İzmir Haberleri

Tunç Soyer'den İzmir'e ulaşım müjdesi! O tarihlerde tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kritik açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde belediye başkanlarına ilettiği, ‘Dini ve milli bayramlarda belediye otobüsleri bedava olacak’ talimatının gereği olarak harekete geçildiğini aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer İzmirlilere müjdeyi verdi.

SOYER MÜJDEYİ VERDİ! SADECE OTOBÜS DEĞİL HEPSİ ÜCRETSİZ OLACAK!

Başkan Soyer konuyla ilgili yaptığı açıklamada ulaşım indiriminin meclis gündemine alındığını ifade etti. Uygulamanın ilk olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Ramazan Bayramı’nda hayata geçeceğini söyleyen Soyer, “Yasal olarak 19 Mayıs’ta ücretsiz yapamıyoruz ama sembolik bir ücretle yapacağız. Yani 1 kuruş ile yapacağız. Dini bayramlarda bir sıkıntı yok. Ramazan bayramında ücretsiz yapacağız. Otobüsle sınırlamadık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki tüm ulaşım araçlarını kapsıyor” dedi.

İMAMOĞLU’NA DESTEK VERECEĞİZ

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen fakat daha sonra Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) verdiği ‘seçim iptal kararı’ ile mazbatası düşürülen Ekrem İmamoğlu’na 23 Haziran’da yenilenecek seçim için İzmir’den destek vereceklerini açıklayan Soyer, “Destek programı planlıyoruz. En kısa sürede açıklayacağız. Her şekilde desteğimiz olacak. Bugün netleştiririz” ifadelerini kullandı.   

ELEKTRİK FABRİKASI İÇİN İMZA BEKLENİYOR

Özelleştirme İdaresi’nden geçtiğimiz günlerde 35 milyon TL’ye satın alınan tarihi elektrik fabrikası için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayını beklediklerini aktaran Soyer, proje yarışmasına hazırlandıklarını açıkladı.

Soyer, “Uluslararası ödüllü bir proje yarışması açıyoruz. Hem fonksiyonu hem tasarımıyla ilgili çok iyi bir şey çıkacağını biliyorum. Sadece cumhurbaşkanının onayı gerekiyor. İhale tamamlandı, usulen cumhurbaşkanının imzasını bekliyoruz” dedi.

İZFAŞ BİNASININ TAHİSİ İPTAL!

Soyer ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun görev yaptığı dönemde, meclis tarafından Tınaztepe Üniversitesi’ne 3 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilen İZFAŞ binası hakkında bilgi verdi. Kültürpak içinde yer alan eski binanın üniversiteye verilmeyeceğini söyleyen Soyer karardan geri dönüş yapıldığını aktardı. Soyer, “Tahsisi iptal ettik. Kararın meclise gelmesi gerekmiyor, ben iptal edebiliyorum” açıklamasını yaptı. 

Bir yanıt yazın