EğitimGündem

Tüm üniversite öğrencilerine Emniyet duyurdu: 1 Mayıs’a kadar başvuru yapabilirsiniz, 20 Bin TL verilecek!

Emniyet Genel Müdürlüğü ( EGM) öğrencilere duyuruda bulundu. Yapılan duyuruya göre, öğrenciler 1 Mayıs 2023 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvuru yapanlar arasından birinci olana ise 20 Bin TL ödül verilecek.

EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı üniversite öğrencileri için yarışma duyurusunda bulundu. Yapılan duyuruya göre, Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Kamu Spotu Yarışması düzenleniyor. Yarışmaya son başvuru 1 Mayıs 2023 olarak bildirildi.

Ödüller açıklandı:

Yarışmada 1. Olana 20 Bin TL, ikinci olana 15 Bin TL ve üçüncü olana 10 Bin TL verilecek.

Yarışma katılım şartları:

Yarışma değerlendirme jürisinin 1. ve 2. derece yakınları dışında yaş grubu ayrımı gözetilmeksizin üniversitelerimizde öğrenim gören herkesi kapsamaktadır. Yarışma bireysel veya toplu halde tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açıktır.

18 yaşından küçük katılımcıların katılım formlarında veli/vasi onayı olması zorunludur. Bu yarışmacıların yarışmalarda dereceye girmeleri durumunda ödüllerini veli/vasileri ile birlikte almaları gerekmektedir.

Eserlerde, uyuşturucu kullanımı gösteren resimler, kullanım şekli hakkında bilgi veren ifadeler veya araç/gereçler kesinlikle kullanılmamalıdır.

Yarışmaya; en fazla 45 saniye süreli, dublajları yapılmış, en az FHD kalitesinde 16:9 (minimum 1080p) olmak üzere, renk kayıpsız MOV, MP4 formatında hazırlanmalıdır.

Kamu spotunun hiçbir bölümünde reklam içerikli veya sponsora ait olabilecek logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel ve sesli içerik kullanılamaz.

Kamu spotunda slogana yer verilebilir. Ancak, kamu spotu görselin anlam bütünlüğünü sağlayacak bir sloganla birlikte yapılabilir. Eser; hedef kitleye yönelik özgün, net ve akılda kalıcı ve etkileyici mesajlar içermelidir. Özellikle üniversite gençliği arasında uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı konusunda farkındalık yaratacak tutumları vurgulamalı ve bu hedef doğrultusunda eserin fikri altyapısı ile bütünlüğü sağlanmalıdır.

Kamu spotu için üretilen tüm ürün ve hizmetler, bu fikri altyapı ve bütünlük çerçevesinde hazırlanmalıdır. Kamu spotlarında gizli ticari iletişimde dâhil her türlü ticari iletişime yer verilmez. Spotun hazırlanmasında katkısı olan gerçek veya tüzel kişilerin adını, markasını, logosunu, imajını, faaliyetlerini veya ürünlerini tanıtmak amacıyla programlara yönelik yaptığı her türlü katkıyı içerdiği tespit edilen başvurular doğrudan reddedilir. kamu spotunda siyasi partilerin resmi sembolleri ile siyasi partilere ait logo, şekil, slogan gibi çağrışım unsurlarına yer verilemez.