EkonomiGündem

Tüm emekliler bu haberi bekliyor: 2022 emekli bayram ikramiyesi tutarı için açıklama geldi!

Ramazan ayı yaklaşırken Türkiye’de yaşayan ve emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş, her sene aldığı bayram ikramiyesinin bu seneki tutarını da merak edip araştırmaya başladı. Henüz net bir tutar paylaşılmasa da ikramiyenin ne kadar olabileceği yönünde bazı tahminler mevcut.

Ülkemizdeki yüksek enflasyon, orta halli bir şekilde geçinmeyi günbegün daha da zor hale getirirken asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zam dahi 3 ay içinde eridi. Ardından memur ve emekli maaşlarına gelen zam da enflasyona yenik düştü. Sıra ise emeklilerin Ramazan Bayramı için alacakları ikramiyelere geldi.

Geçtiğimiz sene 1100 TL olarak ödenen ikramiyelerin bu sene kaç lira olacağı büyük bir merakla beklenirken uzmanlardan da tahminler peş peşe geliyor.

NTV’de yer alan habere göre TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç konuya ilişkin yaptığı açıklamada 2022 yılında emekli ikramiyelerin 1.500 TL ya da 1.750 TL gibi yatırılması beklediğini ifade etti. Kılıç şunları söyledi:

“Emeklilere ikramiye uygulaması 2018 yılında başladı. 2018’de yılda 2 kere olmak üzere bütün emeklilere 1000 lira bayram ikramiyesi verilmişti. Geçen yıl da bu rakam 1.100 liraya çıkartılmıştı. Bu sene ise enflasyondaki hareketlilik, memur maaş zamları; bu çerçeve üzerinden düşündüğümüz zaman bu artışın miktarı konusunda 1.500 TL ya da 1.750 TL gibi beklentiler var. Önümüzdeki günlerde bu konuda bir kanun teklifi hazırlanıp Meclis’te kabul edilirse böyle bir artış hayata geçirilebilir ve emeklilerin bayram ikramiyelerinde artış sağlanabilir. Bu çerçevede sağlanacak artış ile emeklilerin bayramı daha keyifli geçirmeleri sağlanabilir.”