Kamu

Tüm çalışanları ilgilendiriyor: En geç 72 saat içerisinde cevap veriliyor!

Türkiye’de çalışan vatandaşların hakları devlet tarafından korunmaktadır. Ancak bazı işyerlerinde hak ihlalleri yapılıyor. Bu durumda çalışanlar ALO 170“i 7 gün 24 saat arama hakkına sahipler. Vatandaşların bu numaraya yaptıkları çağrılar ise en geç 72 saat içerisinde yanıt buluyor. Peki, ALO 170 hangi konularda aranabilir? İşte cevabı…

Çalışma hayatında sıkıntı yaşayan vatandaşların haklarının korunması için ALO 170 hizmete girdi. Bu hizmet numarasını arayanlar sıkıntılarını aktarabilirler.

Kurum tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Soru, öneri, eleştiri, ihbar, şikâyet, başvuru ve taleplerinizi etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilmek amacıyla kurulmuştur.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi “ALO 170″i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

İletişim Merkezimize gelen tüm çağrılara uzmanlarımız doğrudan cevap vermekte ve ilk görüşmede talepler sonuçlandırılmaya çalışılmaktadır. Çağrılara hemen cevap üretilemediği durumlarda anında kurum ve kuruluşlarımızla iletişime geçilerek en geç 72 saat içerisinde taleplere cevap verilmektedir.