Gündem

Trump’tan Koronavirüs aşı açıklaması: Yakında büyük bir sürpriz olabilir!

ABD Başkanı Trump, koronavirüsü bitireceklerini iddia etti. Trump, aşının siyasete malzeme yapmadığını savunarak, "Her açıdan lider konumdayız. Yakında büyük bir sürpriz olabilir" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump bir basın toplantısı düzenleyerek aşı çalışmalarına hakkında bilgi verdi. “Işık Hızı Ötesi Operasyon ile pandemiyi bitireceğiz” diyen Donald Trump, “Her açıdan lider konumdayız. Yakında büyük bir sürpriz olabilir” diye konuştu.
Seçim ortamına giren ABD’de aşı çalışmalarının siyaset malzemesi yapıldığı yönünde eleştirilere yanıt veren başkan Trump, “Ben aşının yıl sonunda çıkacağını söyledim. Belki ondan daha erken de çıkabilir dedim. Burada önemli olan hayat kurtarmak” dedi.

TRUMP’IN HEDEFİNDE BİDEN VAR

Trump, kasım ayında yapılacak ABD seçimlerinde Demokrat Parti’den rakibi olacak Joe Biden ve başkan yardımcısı adayı Kamala Harris’i hedef alarak “Aşı karşıtı söylemleri sebebiyle derhal özür dilemeliler. Söyledikleri şeyler ülkemiz için çok tehlikeli” ifadelerini kullandı.

BİDEN, “AŞI KONUSUNDA TAM BİR ŞEFFAFLIK İSTERİM” DEMİŞTİ

Trump ile kasımdaki seçimde başkanlık yarışına girecek olan Joe Biden de seçim öncesinde çıkması halinde aşı yaptırıp yaptırmayacağı yönündeki sorulara, “Bilim adamlarının ne dediğini görmemiz lazım. Aşı konusunda tam bir şeffaflık isterim” diyerek yanıtladı. Demokrat Parti’nin başkan yardımcısı adayı Kamala Harris de aşı konusunda Trump’ın sözüne değil, sadece sağlığı uzmanlarına güveneceğini söyledi.