Gündem

Trump'tan İran'a sert çıkış

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ı Beyaz Saray’da ağırlayan ABD  Başkanı Trump, ABD-İran gerilimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran ile artan tansiyonun nasıl bir noktaya evrileceğinin zaman içinde  ortaya çıkacağını ifade eden Trump, “İran’la neler olacağını göreceğiz. Eğer bir  şey yaparlarsa bu çok kötü bir hata olur. Eğer (ABD’ye karşı) bir şey yaparlarsa  karşılığı ağır olur.” dedi.

İran’ın son dönemdeki adımlarını “tehditkar” olarak nitelendiren ABD  Başkanı Trump, geçen hafta Beyaz Saray’da yaptığı son açıklamada, hem üstü kapalı  olarak Tahran’ı tehdit etmiş, hem de yeni bir nükleer anlaşma için İranlı  liderlerle konuşmaya açık olduğunu söylemişti.

Şi ve Putin ile görüşme

Öte yandan Trump, haziran sonunda Japonya’da yapılacak G20 Zirvesi’nde  RusyaDevlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile  görüşeceğini kaydetti.

Trump, Rusya’ya karşı kendisinden daha sert bir ABD Başkanı  gelmediğini, buna karşılık yine de kendisinin çok fazla eleştirildiğini belirtti.

Çin ile ticaret konusunda Şi ile Japonya’daki görüşmesinin önemli  olacağını vurgulayan Trump, “Bu görüşmelerin verimli geçmesini ümit ediyorum.”  değerlendirmesini yaptı.

ABD ile Çin arasında devam eden ticaret müzakerelerinde son olarak  cuma günü Beyaz Saray’da görüşmeler gerçekleştirilmiş ancak bir sonuca  ulaşılamadan taraflar ayrılmıştı.

Bir yanıt yazın