GündemSağlık

Trump koronavirüs aşısı için yine tarih verdi!

Ekim ayında koronavirüs aşısının testlerini biteceğini öne süren ABD Başkanı Donald Trump, şimdi de Nisan ayına kadar her ABD'linin koronavirüs aşısına ulaşacağını iddia etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın koronavirüs aşısı üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor. Ekim ayına kadar koronavirüs aşısının kullanımına başlayacağını iddia eden Trump şimdi de nisan ayına kadar tüm ABD vatandaşlarına kadar yetecek kadar aşının olacağını söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs aşısının kısa bir süre içinde hazır olacağını ifade ederek, hazır olduktan 24 saat sonra askerlerin dağıtıma başlayacağını belirtti. Trump, 2021’in Nisan ayına kadar da her Amerikalının aşıya erişebilmesine imkân tanınacak kadar aşıya sahip olacaklarını öne sürdü.

Koronavirüse karşı aşı geliştirilmesi konusunda hızlı ilerleme kaydettiklerinin altını çizen Trump, “ABD Gıda ve İlaç Dairesinin onayladığı bir aşı 24 saat içinde dağıtıma hazır olacak. Ordumuz çok sayıdaki aşıyı, gerekli yerlere ulaştıracak. Bu yıl bitmeden en az 100 milyon doz aşıya sahip olacağız, belki daha fazla olacak. Her ay 100 milyonlarca doz aşı üretilecek ve nisana kadar her Amerikalıya yetecek kadar aşıya sahip olmayı bekliyoruz” diye konuştu.

Trump, kısa bir süre içinde ordunun da lojistik desteği ile koronavirüsü yeneceklerini vurgulayarak “Tıpkı DEAŞ’ı yenme konusunda olduğu gibi, Kovid-19 konusunda da ordumuzla çok iyi iş çıkaracağız.” görüşünü paylaştı.

“2021’İN İLK ÇEYREĞİNDE 700 MİLYON KORONAVİRÜS AŞISI HAZIR!”

Trump’ın Koronavirüs görev gücü danışmanlarından Scott Atlas, 328 milyon nüfuslu ülkede yıl sonuna kadar 100 milyon doz, 2021’in ilk çeyreğinde ise 700 milyon Koronavirüs aşısının kullanıma hazır olacağını söyledi.