Gündem

Trafiğe çıkan bu araçlar ile ilgili duyuru yapıldı: Buna izin verilmeyecek, ağır kusurlu sayılacak!

Özellikle eğitim- öğretim dönemlerinde birçok araç trafiğe çıkıyor.  Her gün trafikte görülen bu araçlar için ise yeni bir gelişme yaşandı. TÜV-TÜRK tarafından yapılan duyuruya göre, okul servislerinde renkli camlara izin verilmeyecek.

Türkiye’de her gün binlerce okul servisi yollara düşüyor. Okul servisleri ile alakalı ise yeni bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruya göre, okul servis araçlarında fabrika çıkışlı da olsa renkli camlara izin verilmeyecek ve bu araçlar ağır kusurlu sayılacak.

Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Kamuoyunun dikkatine,

T.C. Danıştay Sekizinci Dairesi’nin 2021/5662 esas kararı doğrultusunda, Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde, 31579 sayılı Resmi Gazete’de yapılan bazı değişikliklerin yürütmesi durdurulmuştur.

Buna göre okul servis araçlarının muayenesinde aşağıda belirtilen hususlar 27.06.2022 tarihinden itibaren geçerli olacaktır:
Cam Filmi ve Renkli Camlar (Orijinal Fabrika Çıkışlı Camlar Dahil) Okul servis araçlarında iç mekânı gösteren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan, tip onay mevzuatına uygun şeffaf cam dışında cam kullanılamaz, renkli film tabakalarına müsaade edilmez. Bu doğrultuda okul servis araçlarında fabrika çıkışlı da olsa renkli camlara izin verilmeyecek ve bu araçlar ağır kusurlu sayılacaktır.

Koltuk Sensörü, İç Mekan Kameraları, 3 Nokta Kemer vb. Yeni Özellikler
Söz konusu Danıştay kararından önce sadece 2018 model ve sonrası imal ve tadil edilen okul servis araçlarında aranılan; 3 nokta emniyet kemeri, oturmaya duyarlı sensörlü koltuk ve iç mekan kamera sistemi özellikleri, 27.06.2022 tarihinden itibaren 2017 ve öncesi model yaşına sahip araçlarda da aranılacak ve bu özelliklere sahip olmayan araçlar ağır kusurlu sayılacaktır.
Saygılarımızla,

TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları