Spor

Trabzonspor’da son anda zirve kaçtı, rekor geldi!

Beşiktaş’ın rakiplerine takıldığı  haftada, kazanması durumunda lider olacak Trabzsonspor, 43. saniyede Cornelius’un golüyle öne geçti fakat Vitor Hugo’nun 8. dakikada kırmızı kart görmesiyle maçın kaderi değişti.

Konyaspor, Çekici’nin golüyle maçı lehine çevirdi fakat Amir’in topu kendi kalesine göndermesi ile maç berabere bitti. Trabzonspor liderlik koltuğuna oturmayı kaçırdı ama dış sahada yenilmeme serisini 21 maça çıkartıp, kulüp rekorlarını kırdı. Sezonun ilk 5 haftasında 13 puan alan Bordo-mavililer Konya deplasmanına liderlik için çıksa da beraberlikle geri döndü. Maçın daha ilk 1 dakikası dolmadan Cornelius ile 1-0 öne geçen Trabzonspor, Victor Hugo’nun direkt kırmızı kart görmesiyle oyun dışı kaldı.

Trabzonspor’un 1 kişi eksikliği karşısında oyunda üstünlük alan Konyaspor, Endri Çekiç’in golüyle öne geçti. Maçın 2.yarısında beraberlik için yüklenen Trabzonspor, 76. dakikada Amir Hadziahmetovic’in kendi kalesine gönderdiği topla skoru eşitledi.  Maçın son 15 dakikasında her iki takımın kalesinde çok kritik pozisyonlar yaşansa da gol gelmedi.

Trabzonspor, siyah-beyazlı ekibin takıldığı haftada zirveyi kaçırdı fakat 80 dakikadan fazla 10 kişi oynadığı maçta yenilmeyerek önemli bir puan kazandı ve kulüp rekorunu kırdı. Deplasmanda yenilmeme serisini 21 mücadeleye çıkartan bordo-mavililer, kendi tarihlerinde ilk kez bu kadar uzun bir seriye ulaştılar. Haftayı Beşiktaş ile ayı puanda tamamlayan Trabzonspor, pazartesi günü Alanyaspor’u konuk edecek.