Spor

Trabzon, Sörloth’un boşuluğunu Afobe ile doldurdu!

Trabzonspor, Alexander Sörloth’un boşluğunu Benik Afobe ile doldurdu. Bordo-Mavililer, Stoke City'den Afobe'yi kiralık olarak kadrosuna kattığını KAP'a (Kamu Aydınlatma Platformu) bildirdi.

Trabzonspor, İngiliz ekip Crystal Palace’dan 2 yıl kiraladığı ancan sadece bir sezon kadrosunda tutabildiği Alexander Sörloth’un boşluğunu Benik Afobe ile doldurdu. Bordo-Mavililer, Afobe’yi kiralık olarak kadrosuna kattığını KAP’a (Kamu Aydınlatma Platformu) bildirdi.
KAP’a yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcu Benik Tunani Afobe ile 1 (Bir) yıllık anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre oyuncuya; 2020/21 futbol sezonu için 1.300.000.-EUR garanti ücret ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcu ile olan sözleşmenin devam etmesi şartına bağlı olarak, 140.000.-EUR ödenecektir” ifadeleri kullanıldı.

NEWTON İKNA ETTİ

İngiliz teknik direktör Eddie Newton’ın tavsiyesi ile listeye alınan Kongolu santrfor için kulübüne 100 bin euro ödenecek. Newton’ın bizzat temas kurduğu oyuncuyu ise hedeflerini anlatarak ikna ettiği öğrenildi. Stoke City forması giyen Benik Afobe, geçtiğimiz sezon kiralık oynadığı Bristol City’de 13 maçta forma giydi ve 3 gol attı. 27 yaşındaki oyuncu, uzun süre çapraz bağ yırtığı nedeniyle oynayamamıştı.