GenelGündemİzmir Haberleri

Toplu taşımada uyarılar yine dikkate alınmadı!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamaya rağmen İzmir'de toplu taşıma yine kalabalık!

Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs salgını etkilerini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle kalabalık ve hijyen kurallarına dikkat edilmeyen bölgelerin hastalığa yakalanmak için en riskli bölgeler olduğu biliniyor. Buna rağmen özellikle toplu taşıma araçlarında mesai giriş ve çıkış saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle insanlar tedirgin. Tüm uyarılara rağmen ise sabah ve akşam saatlerinde toplu taşımadaki yoğunluğun ve buna bağlı olan riskin önüne geçilemiyor.

CUMHURBAŞKANI UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı tanıtım toplantısında özellikle kalabalık yerlerde yaşanan riskin altını çizmişti. Erdoğan; “Toplu taşımalarda ayakta yolcu alınmasına izin verilmeyecektir. Maske kullanımı başta olmak üzere kurallara uymayanlara kesilen cezalar muhakkak alınacaktır” diye konuşmuştu.

UYARILARA RAĞMEN

Henüz bir gün önce yapılan uyarılara rağmen sabah saatlerinde İzmir’de yine durum aynıydı. Evlerinden işlerine gitmek için toplu taşımayı kullanan vatandaşlar Cumhurbaşkanı’nın ayakta yolcu alınmayacak söylemine uymadı. Mesai başlangıcında, özellikle otobüs ve tramvay hatlarında yine ayakta yolcuların olması dikkat çekti.