Gündem

Toplu taşımada maske zorunluluğu yeniden mi başlıyor: Vaka sayısı…

Türkiye’de 2020 yılından bu yana Covid-19 test sonucu pozitif çıkan vakalar tespit ediliyor. Bu sene vaka sayılarındaki azalışlar nedeniyle birçok kısıtlama kaldırıldı. Ancak son haftalarda vaka sayılarının yeniden artışa geçtiği öğrenildi. Bu nedenle vatandaşlar maske zorunluluğunun yeniden gelip gelmeyeceğini merak ediyor.

Türkiye’de vaka sayısı bin kişinin altına düşünce toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğu kaldırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 29 Mayıs tarihinde yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1.000’in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa!” ifadelerini kullanmıştı. Maske yasağı kaldırılmadan önce ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada söz konusu konu ile ilgili olarak, “Maske zorunluluğu toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında vakalar 1000’in altına düşene kadar devam edecektir.” denilmişti.

Vaka sayıları yeniden artışa geçti

Ancak son haftalarda vaka sayıları yeniden artışa geçti. 27 Haziran-3 Temmuz tarihli vaka tablosunda vaka sayısı 57 Bin 113 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise daha önce yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Koronavirüs ileri yaştakiler ve kronik rahatsızlığı olanlarda risk oluşturmaya devam edecek. Risk grubunda olanların kişisel tedbirlere dikkat etmeleri önem arz ediyor. Vaka sayılarında son iki haftada 3 kattan fazla artış olsa da, bunun tam tersine hastane yükündeki azalış sürmektedir. Kötü günler geride kaldı.”

Maske zorunluluğu geri gelecek mi?

Toplu taşımada maske zorunluğunun geri geleceğine dair bir açıklama yapılmadı. Ancak açıklamalarda bulunan bazı uzmanlar vatandaşlara maske takmaları tavsiyesinde bulunuyor.