EkonomiGündemManşetYerel Haberler

Toplu para veriliyor! Sadece SGK girişiniz olması yeterli! Paralar anında hesabınıza geçecek

Sosyal güvenlik kurumu ard arda açıklamalar yaptı. Sigorta girişi olanlara toplu para ödemesi yapılıyor. Bir gün bile sigortalı olmanız yetiyor. Bir gün bile sigortalı olsanız nakit para alabilirsiniz, anında hesaba yatıyor. Sosyal güvenlik kurumu tarafından ard arda açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Nakit para ihtiyacı olan vatandaşların çok işine yarayacak bir ödeme haberi geldi. Hemen banka hesabınıza Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından nakit para yatırılıyor. Nakit para alabilmek için öncelikle başvuru yapmak şart. Zamanında başvuru yapanların hesabına anında ödemeleri geçiyor. Nasıl başvuru yapılıyor? Başvuru şartları neler? Tüm detaylar açıklamada…

SGK'nın kişisel verileri satması Sayıştay Denetim Raporu'na takıldı | Agos

 

Vatandaşların yüzü güldü

Sosyal güvenlik kurumu tarafından yapılan açıklama ile birlikte emeklilik hakkı elde edemeyen vatandaşların yüzü güldü. Yapılan açıklamaya göre 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve genel sağlık sigortalısı kanunu kapsamında emeklilik amacıyla vatandaşların yaş hizmet zamanı ve prim günü ödemesi kriterlerinin yerine getirilmesi gerekiyor. Uzun yıllar boyunca pirim ödemesine rağmen emeklilik hakkını elde edemeyen, şartlardan birini yerine getiremeyen vatandaşlar için güzel bir fırsat oldu. SGK ödediğiniz primleri geri iade edeceğini duyurdu. Ödediğiniz primler boşa gitmeyecek uzun yıllar boyunca prim ödemenize rağmen emekli olamadıysanız  paralar geri yatırılacak. Sosyal güvenlik kurumundan ödediğimiz primleri geri iade olarak alabilirsiniz.

SGK toplu ödeme için başvuru şartları neler?

Sosyal güvenlik kurumu bünyesine bağlı olarak çalışan sigortalılar gerekli şartları taşımamaları durumunda emekli olamıyor. Ancak o güne kadar ödenmiş olan primler talep etmeniz durumunda geri iade ediliyor. Sosyal güvenlik kurumundan geri iade alabilmemiziniz için SGK ya da BAĞ-KUR’lu olarak çalışmış olmanız gerekiyor. Kendi işini yapanlar maalesef ki geri iadeden yararlanamıyor. Geri iade talebi Esas kazancın toplamını aşan pirim miktarı üzerinden gerçekleşiyor. SGK toplu parayı iadesi için 2008 tarihi milat olarak kabul ediliyor. 2008 tarihinden önce sigorta girişi olan vatandaşlar hem kendi hem de işverenlerin ödediği primlerin iadesini alabiliyor. 2008 sonrasında ise sadece işçi primlerinin iadesi yapılıyor.

SGK toplu para ödemeleri nasıl yapacak? Hangi paralar geri ödeniyor? - Takvim

SGK toplu ödeme başvurusu nasıl yapılır?

Sosyal güvenlik kurumundan toplu para ödemesi alabilmek için bireylerin resmi talepte bulunması yani başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden yapılıyor. Başvuru sırasında TÇ kimlik kartının yanınızda bulunması aynı zamanda dilekçe yazmanız gerekiyor. Sosyal güvenlik kurumunda yetkili birime başvuru işlemlerinizi tamamladıktan sonra başvurunuz incelenir ve bir ay kadar süre sonunda size sonuç bildirilir.