Ekonomi

TOKİ güzel haberi verdi: 21 Nisan 2021’de başlıyor!

TOKİ yaptığı yazılı açıklama ile güzel haberi verdi. Söz konusu açıklamada, borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 20 indirim yapılacağı bildirildi. İndirimden faydalanmak isteyenler için başvuruların 21 Nisan 2021 tarihinde başladığı belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konut ve işyeri alıcıları için önemli bir duyuruda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, bu sene borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 20 oranında indirim yapacak. Ancak kampanyadan yararlanmak isteyenlerin bazı şartları sağlaması gerekiyor.

Kampanya şartları nelerdir?

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

Kampanyadan, TOKİ tarafından satışları 2019 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 yılı sonu itibariyle başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları yararlanabiliyor.

Ayrıca kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve işyeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacaktır.

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler.

Başvurular 21 Nisan’da başlıyor

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 21 Nisan – 28 Mayıs 2021 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek.

Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.