Ekonomiİzmir Haberleri

TOKİ Duyurdu! İzmir Torbalı Ayrancılar’ da Satışlar Başladı!

TOKİ ev sahibi olmak isteyen ancak maddi ihtiyacı olan vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Son olarak TOKİ resmi sitesinde paylaşılan ilana göre İzmir Torbalı’ da bulunan Ayrancılar Mahallesi’nde 2. etap 161 adet konutun satışa sunulduğunu duyurdu. Bedeli 1000 TL olan başvurunun süresi bugün mesai bitimine kadar devam eden başvurunun şartları…

BAŞVURU ŞARTLARI:

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

3. Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) 3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 6500.00TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 6500.00TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.