Ekonomi

TOKİ açık artırma tarihleri belli oldu! TOKİ 2022 ilanları

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) projeleri vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. TOKİ yatırım yapmak isteyenler için düzenlediği açık artırmalar ile vatandaşların gündeminden düşmüyor. Özellikle son dönemde giderek artan konut fiyatları yüzünden uygun maliyetlerle ev sahibi olmak isteyenler TOKİ 2022 başvuruları ve detaylarını merak ediyor. Piyasa koşullarına göre daha ekonomik durumda olan arsaları açık artırma yoluyla satışa çıkarmaya hazırlanan TOKİ ilanları dikkat çekiyor. Ev, toplu konut veya fabrika yapımı için uygun alanlar olan bu arsalar açık artırma yoluyla yeni sahiplerine kavuşacak.

TOKİ Açık Artırma İlanları

TOKİ tarafından düzenlenen arsalar için açık artırma tarihleri belli oldu. En ekonomik koşullarda arsa sahibi olmak isteyenlerin tercih ettiği açık artırmalarla araziler yeni sahiplerine verilecek. TOKİ açık artırma tarihleri 29 – 30 Haziran 2022 olarak açıklandı. Bu tarihler arasında Kentsel Dönüşüm ve Konut projelerine kaynak sağlamak amacıyla açık artırma yapılacak. Ev sahibi olmak isteyenlere TOKİ 2022 ilanları öne çıkıyor. Uygun maliyetlerle arsa veya ev satın almak isteyenler TOKİ duyurularını yakından takip ediyor. Kurumun düzenlediği yeni kampanya kapsamında 10 bin konutluk yatırım fırsatı gündeme geldi.

TOKİ Açık Artırma Nerede Yapılacak?

TOKİ’nin ilana çıkardığı arsalar hem ev yapımına hem de sanayi yatırımına uygun olmasıyla dikkat çekiyor. Bu kapsamda gerçekleştirilecek satışlar için ÜFE oranı 6 aylık dönem için en fazla yüzde 12.5 olarak uygulanacak. TOKİ tarafından düzenlenmesi beklenen ve 29 – 30 Haziran 2022 tarihleri verilen açık artırmalar Ankara’da Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile İstanbul’da TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu’nda düzenlenecek. Bu arsalar, konut, ticaret, sanayi ve akaryakıt istasyonları alanları olup alıcılar peşin, yüzde 25 veya yüzde 40 peşinat ödeyerek bu arsalara sahip olabilecek.