Gündem

Tokat’ta peş peşe depremler: ‘Dikkatli olunmalı’ dedi ve açıkladı!

Tokat’ta peş peşe depremler meydana geldi. Son olarak Tokat’ta 5.6 büyüklüğünde gerçekleşen deprem büyük paniğe neden oldu. Depremin ardından vatandaşlar geceyi dışarıda geçirirken, açıklamalar da art arda yapıldı. Depremi değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, ‘Çatlak va hasarlı binalardan uzak durulmalı.’ dedi.

AFAD tarafından alınan bilgilere göre, Tokat’ta dün gece meydana gelen 4.4. ve 4.1 büyüklüğündeki iki depremin ardından aynı bölgede bugün 18.11 sıralarında bir sarsıntı daha yaşandı. AFAD, depremin büyüklüğünü 5.6 olarak kaydetti. Büyük panik yaratan depremin ardından açıklamalar de peş peşe geldi.

‘KALİTESİZ YAPI STOKLARINDA ZARAR OLABİLİR’

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Tokat depremlerini değerlendirdi. Görür, “Tokat’ta, Sulusaray’da 5,6 deprem oldu. Dün gece burada aynı yerde 4,1 deprem de olmuştu. Dün olan deprem öncü depremdi. Bu deprem Tokat’ta KAF’tan ayrılan ve Anadolu Levhası içerisine SW yönlü uzanan kol üzerinde oluştu. Bu orta büyüklükteki deprem kalitesiz yapı stoklarında zarar vermiş olabilir. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

‘DİKKATLİ OLUNMALI’ DEDİ

Peş peşe yaşanan artçılardan sonra Görür yeni açıklamalar yaptı. Son meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki artçı depremi değerlendiren Görür, “Tokat-Sulusaray’da 4,4 deprem. Muhtemelen artçı. Fay üzerinde hareketlenme fazla. Bu fayın güneybatısındakiler dikkatli olmalı. Çatlak va hasarlı binalardan uzak durulmalı” dedi.