Gündem

Tokat’ta depremler sürüyor: Eğitime ara verildi, bazı evler yıkıldı!

Tokat peş peşe meydana gelen depremlerin ardından diken üstünde. Kentte son olarak akşam saatlerinde 5.6 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Depremin ardından bazı evler yıkılırken, camiler de hasar gördü ve bugün eğitime ara verildiği bildirildi. Öte yandan AFAD ve valilikten de art arda uyarılar ve açıklamalar geldi.

Tokat’ta 5 dakika arayla 3.2 ve 5.6 büyüklüğünde iki deprem deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle kentte büyük bir panik yaşandı. AFAD tarafından da bir açıklama yapıldı. AFAD Başkanlığı’ndan yapılan açıklama, “Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın. Resmi birimlerin uyarılarını takip edin” uyarısı yapıldı.

PEŞ PEŞE DEPREMLER

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), saat 18.16’de Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 2.6 kilometre derinlikte ve 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirmişti. İlk sarsıntıdan 5 dakika sonra 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Saat 21.43’te de 4.0 büyüklüğünde deprem oldu.

VALİDEN KRİTİK UYARI

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, dün gece meydana gelen depremler nedeniyle Sulusaray ilçesinde incelemelerde bulundukları sırada 5.6 büyüklüğünde depremin meydana geldiğini belirterek, “Zaten geçmiş olsun ziyaretleri nedeniyle bölgedeydik. İçişleri Bakanlığımızın talimatlarıyla civardaki illerden ekipler sevk edildi. Şu anda jandarma bölgede saha taramalarını sürdürüyor. En önemlisi can kaybı olmaması, onun dışındaki tüm olumsuzluklar devletimiz tarafından yerine getirilir. Genelde ahşap ve kerpiç binalarda yıkıntı var. Vatandaşlar kesinlikle hasarlı binalara girmesin” uyarısını yaptı.

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kentte yarın eğitime 1 gün ara verildi.

KAYSERİ VE YOZGAT’TA DA HASAR OLUŞTU

Deprem Yozgat’ta hasara yol açtı. Kadışehri ilçesi Vasfıbey Mahallesi’nde bir otomobilin üzerine çatı çöktü, bir camide hasar oluştu. Tokat’ta meydana gelen deprem, Kayseri’de de hissedildi. Kocasinan ilçesi Mevlana Mahallesi’ndeki bir evde hasar meydana geldi.