Gündem

Tire'deki Hayvan Barınağında Rezalet

Tire Belediyesi’ne ait hayvan barınağında çekilen görüntüler, barınağın yürekleri sızlatan gerçeklerini gözler önüne serdi. Köpekleri açlığa mahkum edip hasta köpekleri ise ölüme mahkumettiler. Köpekler açlıktan plastik kapları yemeye çalışıyordu. Yaklaşık olarak 60 köpeğin pislik içinde yaşamak zorunda bırakıldığı barınakta beslenme yetersizliğinden kaynaklı olarak hayvanlar bir deri bir kemik kaldı.

ENGEL OLMAK İSTEDİLER
Açlıktan plastik yemek kaplarını yiyen köpeklerin çoğunun kulaklarının arkasına çok sayıda kenenin yapıştığı dikkat çekerken, bazıları ağır hasta olmasına rağmen gerekli tedavileri yapılmayarak ölüme terk edildi. Hayvanseverler, barınağa girmeden önce görevlilerin kendilerine engel olmak istediğini söylerken, “Hayvanların hiç biriyle doğru düzgün ilgilenmemişler. Biz oraya gittiğimiz zaman rezaletin ortaya çıkacağını bildikleri için içeriye almak istemediler. Ama büyük ısrarımız sonucu barınağa girmeyi başardık” diye konuştu.

ÖLÜME TERK ETMİŞLER
İçeri girdikten sonra büyük tepki gösterdiklerini ifade eden hayvanseverler, “Bir köpek kanlı ishal olmasına rağmen tedavi edilmemiş. İçimizden bir arkadaşımız köpeği sahiplendi. Ardından tedavisine başlandı. Barınakta çoğu köpek açlıktan ölmek üzereydi. Zayıflıktan hepsinin kemikleri sayılıyor. Barınak mı, ölüm kampı mı belli değil” diye konuştu.

BELEDİYE EL ATSIN
Barınaklara mama götürerek hiç bir sorunun çözülemeyeceğinin altını çizen hayvanseverler, “Belediyelerin bu soruna kesin çözümler üretmesi gerekiyor. Hayvan barınakları adeta ölüm kampları haline gelmiş durumda. Bizler gerekli şikayetlerimizi yaptık. Artık bu tür görüntülerin kamuoyuna yansımasını istemiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın