TikTok’un patronu parayı kaptı! ABD kapıyı gösteriyor!

TikTok’un ana şirketi ByteDance, 2023 yılında gelirlerini yüzde 60 artırarak rakiplerini geride bıraktı. Bu başarıda TikTok Shop’un katkısı büyük.

TikTok Shop’un başarısı

TikTok’un ana şirketi ByteDance, 2023 yılında gelirlerini %60 artırarak 40 milyar dolara ulaştı. Bu başarıda TikTok Shop’un katkısı büyük. TikTok Shop, kullanıcıların uygulama üzerinden ürün satın almalarını sağlayan bir platform.

Yapay zeka tartışması

ByteDance’ın bu yükselişi, yapay zeka sohbet robotu için OpenAI’nin teknolojisini kullandığına dair iddialarla gölgelendi. Bu iddialar, OpenAI’nin hizmet şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle eleştiriliyor.

ABD’de yasaklanma tehlikesi

ByteDance’ın ABD’de de sorunları var. ABD Kongresi, TikTok’un belirli şartları sağlamaması halinde ülkede yasaklanmasına yönelik bir yasa tasarısı kabul etti.

Uzmanlardan farklı görüşler

Uzmanlar, TikTok yasağının Başkan Joe Biden’ın yeniden seçilme kampanyasına zarar verebileceğini, zira Kongre üyelerinin uygulamayı kullanan çocuklarından tepki aldığını söylüyor.

Eski Başkan Donald Trump ise TikTok’u yasaklamak için baskı yapmışken, geçen ay bir yasağın “Facebook’u daha da büyüteceğini” söyleyerek fikir değiştirmişti.

 

 

Exit mobile version