Gündem

TikTok Uygulamasından Yeni Güncelleme O Kullanıcılara Sınır Getirdi!

Sosyal medya uygulaması Tiktok son zamanların en popüler uygulamalarından biri olmaya devam ediyor. Çin’de yaratılan video paylaşma uygulaması son zamanlarda dünyanın en çok kullanılan uygulaması oldu. Genç yaşlı her kesimden insanın kullandığı video paylaşma uygulaması aynı zamanda canlı yayın yapma imkânı da sunuyor.

Çin Hükümeti Tik Tok uygulamasıyla ilgili flaş bir karar aldı. İnterneti gençler için zararlı olarak gören hükümet Çin içerisinde 14 yaşından küçük TikTok kullanıcılarına günde yalnızca 40 dakika kullanma süresi verileceğini açıkladı. Çin Hükümeti 18 yaşından küçük kullanıcıların internetin zararlarından kaçınmaları için yalnızca Cuma, Cumartesi, Pazar günleri ve tatil günleri günde yalnızca 20.00 ve 21.00 saatleri arasında oyun oynamasını sağlayacak yeni kuralları açıkladı.

Tik Tok Kısıtlamaları Artıyor

Çin Hükümeti son aldığı kararlar doğrultusunda TikTok uygulamalarına gerçek kimliği doğrulanmış 14 yaşın altındaki kullanıcıların yalnızca saat 06.00 ile 22.00 arasında erişim sağlayacaklarını duyurdu. Kullanım süresi dolan kullanıcılar uygulamaya giriş yapmak için farklı kimlik ya da farklı telefon numarası ile giriş yapılabilecek.

Ayrıca TikTok aldığı kararla genç kullanıcılar için gençlik modu içeriği getirecek. Gençlik modunda müze ve galeri sergileri, bilim deneyleri, tarih bilgileri ve ülke manzaraları eklenecek.