Ekonomi

THY finansal destek arıyor!

Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) koronavirüs (Covid-19) pandemisinden kötü etkilenen Türk Hava Yolları (THY) için acil finansal destek bulmak için görüşmelerde bulunduğu ortaya çıktı.

Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) Türk Hava Yolları (THY) için acil finansal destek bulmak için görüşmeler yaptığı ortaya çıktı. Reuters’in tüm dünyaya servis ettiği haberine göre; THY’ye yakın dört kaynak, dünyadaki diğer havayollarından daha fazla rotaya uçan THY’nin sermaye ya da finansal destek bulabileceğine dikkat çekse de henüz kesinleşen bir durumun olmadığını kaydettiler.

3 AYDA 2.23 MİLYAR LİRALIK ZARAR

Habere göre; Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF), THY için ne kadar kaynak bulabileceği belirsizliğini korurken, şirkete yakın kaynaklardan biri ‘kurtarma paketi’ ifadesini kullandı. THY, koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle tüm uçuşların durduğu yılın ikinci çeyreğinde, 2.23 milyar lira zarara uğradı.

“THY’NİN BİR KURTARMA PLANINA İHTİYACI VAR!”

TVF’nin ulaştırma ve turizm sektörlerinde krizle baş eden Türk şirketleriyle ilgili geniş bir çalışma yürütüldüğünü anlatan ajansa konuşan kaynak, başka kurtarma paketlerinin de gelebileceğini öne sürdü. “THY’nin bir kurtarma programına ihtiyacının olduğu son derece açık” diyen haberin kaynağı, “Bu sermaye desteği ya da finansal destek olabilir” ifadelerini kullandı.

LUFTHANSA’YA BENZER KURTARMA PAKETİ

Bir başka kaynak da Reuters’a, THY için Lufthansa’ya benzer bir kurtarma tarzı için çaba gösterildiğini, bir tür sermaye transferi veya finansman sağlamak için görüşmeler yapılduğı ve yönteme ilişkin fikirlerin değerlendirildiğini söyledi.

TVF VE THY AÇIKLAMA YAPMADI

Türkiye Varlık Fonu, piyasa değeri 14.6 milyar lira olan THY’nin yüzde 49.12’sine sahip. Şubat ayında uçuşların durdurulmasıyla beraber yüzde 31 değer kaybeden THY hisseleri, finansman haberlerinin duyulmasının ardından yüzde 2.5 yükseldi. Türkiye Varlık Fonu ve THY Reuters’a konuyla ilgili açıklama yapmadı.