Kamu

THY 34 ile uçuşların başlayacağını duyurdu! Bu kurallar uygulanacak!

Türkiye’de 11 Mart tarihinde tespit edilen corona virüsü salgını nedeniyle yurt dışı ve şehirler arası uçuşlar durdurulmuştu. Normalleşme adımları ile birlikte seferlerin tekrar yapılmaya başlanmasına karar verildi. Son olarak THY’den İstanbul’dan Türkiye’nin 34 iline sefer başlatıldığı açıklaması geldi. THY konuya ilişkin açıklamasında, iptal edilen seferler nedeniyle hiçbir hak kaybının yaşanmayacağını da ifade edildi. Peki uçuşlarda hangi kurallar uygulanacak?

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını nedeniyle ülkeler yurt dışına uçuşları durdurmuştu. Türkiye’de de önlem amaçlı ve şehirler arası seyehat yasakları nedeniyle hem iç hem de dış uçuşlara ara verildi. Ancak normalleşme adımlarının atılması ve kontrollü sosyal hayat dönemine geçilmesi ile birlikte uçuşların tekrar başlamasına karar verildi. THY Müdürü Bilal Ekşi yaptığı açıklamalarda İstanbul’dan Türkiye’nin 34 iline sefer başlatıldığını duyuruldu.

Ekşi tarafından yapılan açıklamada, “4 Haziran’dan itibaren: TK olarak İstanbul’dan 34 Anadolu iline; Anadolujet olarak: Ankara’dan 15 ile Sabiha Gökçen’den 14 ile iç hat seferlerimiz yapılacaktır. İç hat seferlerinin kademeli yapılması sebebi ile geçmişten kalan seferler zorunlu olarak tarifeden çıkarılmıştır. İptal edilen seferlere ait biletlerde HIÇ BİR HAK KAYBI OLMAYACAKTIR. Biletler ISTENEN iç hat sefere değişiklik cezası ve ücret farkı alınmadan değiştirilecektir. Seferinize 3 günden fazla bir süre var ise yoğunluğu önlemek için çağrı merkezimizi daha sonra arayınız” ifadeleri kullanıldı.

THY uçuşlarda hangi kuralları uygulayacak?

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda uçuşlarda hangi kuralların uygulanacağını açıklamıştı. Ekşi tarafından yapılan paylaşımlarda,

“Sağlıklı uçuş için: MASKENİ TAK. Her 4 saatte bir değiştirecek kadar yanında yedek masken olsun. SOSYAL MESAFENİ KORU: Mümkün ve makul olan her yerde buna dikkat et. HİJYENE DİKKAT. El yıkamak ve mümkün olduğunca ONLİNE İŞLEMLER ile seyahat

Sağlıklı uçuş için: EL BAGAJI YOK. Küçük el çantası var. KORİDORDA KUYRUK ve TEMAS YOK. Anons ile sıra numarasına göre: Biniş için arka sıradan öne doğru; İniş için önden arkaya doğru sırasını bekleyerek anons ile.” İfadeleri kullanılmıştı.