EkonomiGenel

Thodex’in gizli yöneticisi bakın kim çıktı!

Türkiye’de Thodex kripto para borsası dolandırıcılığıyla ilgili yankılar hala sürüyor. Vurgun hakkındaki detaylar da gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde olayla ilgili birçok tutuklama gerçekleşti. Tüm bu gelişmeler yaşanırken bakın Thodex’in gizli yöneticisi kim çıktı? İşte vurgunla ilgili şoke edici ayrıntılar…

Thodex skandalı Türkiye’nin gündemini oluşturmaya devam ediyor. Yüzbinlerce mağdurun bulunduğu olaya yönelik soruşturmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde adliyeye getirilen 61 şüphelinin 33’ünün savcılıktan 28’inin ise Sulh Ceza Mahkemesi’nden adli kontrolle serbest bırakılmasının ardından emniyette bulunan 16 şüpheli de dün İstanbul Anadolu Adliyesi’ne getirildi.

Soruşturmayla ilgili yeni detaylar da belli oldu. Tutuklanan 6 şüphelinin arasında Faruk Fatih Özer’in abisi Güven Özer ve kız kardeşi Serap Özer de yer aldı.

ABİ GİZLİ YÖNETİCİYMİŞ

alışanların ifadelerinde, abi Güven Özer’in şirketle resmi bir bağı olmamasına rağmen aktif rol aldığını söylemeleri, şüphelinin şirketin gizli yöneticisi olduğu yönünde beyanlar olması dikkat çekti.

Şüphelinin ‘Paribu’ isimli kripto para borsasındaki hesabına 14 milyon 350 bin lira para giriş işlemlerinin tespit edildiği, ‘Btcktürk’ isimli kripto para borsası hesabına 8 milyon 553 bin lira para girişinin tespit edildiği ortaya çıktı.

Özer’in abisi Güven Özer ise, kendisine ait bir reklam danışmanlık şirketi olduğunu, Thodex ile hiçbir bağlantısı olmadığını söylemişti. Kardeşinin kendisinden hesap açmasını isteyip bu hesaplarını kullandığını anlatan Güven Özer, hesaplarla ilgili de herhangi bir bilgisi olmadığını belirtmişti.

YÜZMİLYONLUK PARA TRANSFERLERİ HAVADA UÇUŞMUŞ

Mahkeme kız kardeş Serap Özer’in de şirket çalışanlarının ifadelerinde şüphelinin söz konusu şirketin finans ve muhasebe bölümlerinde aktif rol oynadığını söylemeleri dikkat çekti.

Şüphelinin ‘Binance’ isimli kripto para borsasına 2018-2021 yılları arasında toplamda 125 milyon 560 bin lira değerinde para girişi yaptığı saptandı. Şüpheli her ne kadar söz konusu hesabın kendisine ait olmadığını söylese de aksinin ispat edilememesi nedenlerinden kaynaklı tutuklanmasına karar verildi.

Şirketin tek yöneticisinin kardeşi olduğunu söyleyen Serap Özer, kendisinin yaklaşık 3 yıldır ofis işlerini yürüttüğünü söylemişti. Muhasebe işlerini farklı bir firmanın yaptığını kendisinin ise aracı olduğunu ifade etmişti.