Spor

TFF’den seyirci açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu, 2020-21 sezonunda ekim ayından itibaren seyircili oynanacağı yönündeki kararından geri adım attı.

TFF, sezonun ilk yarısının seyircisiz oynanacağını açıkladı.

Ekim ayından itibaren Süper Lig müsabakalarının seyircili oynanacağını duyuran Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bilim Kurulu’nun tavsiyesi üzerine geri adım attı. TFF, alınan kararı iptal ederek Süper Lig’in 2020-21 sezonunun ilk yarısının seyircisiz oynanacağını açıkladı.

TFF MÜSABAKALAR SEYİRCİSİZ OYNANACAK DEDİ

TFF’den yapılan açıklamada; “Ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan pandeminin seyri ile T.C. Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca’nın 02.09.2020 tarihli basın açıklamasında belirtilen Bilim Kurulu’nun görüşü dikkate alınarak, müsabakaların 2020-2021 futbol sezonunun ilk devresinde seyircisiz olarak oynanmasına karar verilmiştir” denildi. Federasyon daha önce Ekim ayından itibaren TFF Sağlık Kurulu’nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla müsabakalara tribün kapasitesinin yüzde 30’u kadar seyirci alınmasına karar vermişti. Bu karar uzun süre tartışılırken başta Galatasaray olmak üzere birçok kulüp müsabakaların sezon başından itibaren seyircili oynanması gerektiği konusunda başvuru yapmıştı.