Ekonomi

Temmuz ayı zammı geride kaldı, memurun gözü ocak 2023’e kitlendi! Enflasyon rakamları açıklamaya başladı, ocak zammı da ucundan göründü…

Temmuz ayının gündemini emekliden memura; memur emeklisinden asgari ücretliye kadar zamlar ile geçmişti. Asgari ücret net 5 bin 500 TL civarına yükseltilirken, emekliler yüzde 42,35 oranında enflasyon zammı; memur ve memur emeklileri ise, toplu sözleşmeden doğan yüzde 7’lik zam haklarının üzerine eklenen enflasyon farkınca zam almıştı. Temmuz zammının geride kalmasının ardından memur ve memur emeklilerin gözleri bu kez ocak ayına çevrildi. Ocak ayına enflasyon farkı oluşturacak olan ilk enflasyon rakamı ise, açıklandı.

TEMMUZ AYINDA YÜZDE 41,69 ORANINDA ZAM ALAN MEMURLARDA YENİ TARİH OCAK 2023

Emeklilerin aksine memur ve memur emeklileri yaptıkları toplu sözleşme gereği enflasyon değerinde zam almadı. Toplu sözleşmede yılın ikinci yarısı için yüzde 7 zam alan memur ve memur emeklileri, bu zam yüzdesinin üzerine enflasyon farkını da alarak toplamda yüzde 41,69 oranında bir zam almış oldu. Ocak ayında yeniden zamlı maaşları ile buluşacak olan memur ve memur emeklileri için enflasyon rakamları farkı ortaya koyduğu için büyük önem taşırken, temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı.

TEMMUZ AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Ocak ayında yine toplu sözleşmeden doğan zamlarının üzerine enflasyon farkı oranında zam alacak olan memur ve memur emeklileri, enflasyon rakamlarını yakından takip etmeye başladı. Geçtiğimiz gün temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aylık bazda TÜFE’nin yüzde 2,37 artış kaydettiğini açıkladı. Yıllık bazda TÜFE oranını yüzde 79,60 olarak açıklayan TÜİK, bir önceki yılın Aralık ayına göre artışı yüzde 45, 72 ve on iki aylık ortalamaya göreyse yüzde 49,65 olarak duyurdu.