Gündem

Temmuz 2022 bedelli askerlik ücreti belli oldu! Bedelli askerlik için kredi çekilebilir mi? Bedelli askerlik kredisi hizmeti sunan bankalar hangileri?

Yılın 6 aylık iki periyotu kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri, emekli ve memur maaşlarının yeni tutarlarının hesaplanmasının yanında pek çok ödeme hizmetinin ve diğer tutarların belirlenmesi için de kullanılmaktadır. Bu kapsamda belirlenen bedelli askerlik ücretinin yeni tutarı da 4 Temmuz tarihinde açıklanan 6 aylık enflasyon kapsamında yeniden hesaplanmış ve duyurulmuştur.

Bedelli Askerlik Ücreti Temmuz 2022

Bedellik askerlik ücreti, ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kere zamlanmaktadır. Bu kapsamda ocak ayında duyurulmuş olan ve haziran ayının sonuna kadar geçerliliğini koruyan bedelli askerlik ücreti, temmuz ayının başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmuş olan enflasyon verileri kullanılarak tekrar hesaplanmıştır.

Yılın başında açıklanan enflasyon verilerine bağlı olarak 55 bin 194 TL olarak duyurulmuştu. Temmuz ayının başında açıklanan TÜİK enflasyon verilerine bağlı olarak tekrar hesaplanan bedelli askerlik tutarı ise 80 bin 64 TL olarak güncellendi.

3 Yılda Yüzde 155’lik Artış!

Yapılan sonra bedelli askerlik ücreti açıklamasından sonra bedelli askerlik tutarlarının geçirdiği yüzdelik evrim de netleşmiş oldu. Ortaya konan hesaplara göre bedelli askerlik ücreti, 2019 yılından bu zamana kadar yüzde 155 oranında zamlandı.

Bedelli Askerlik Ücretinin Kredi ile Ödenmesi Mümkün Mü?

Hali hazırda geçim derdinde olan vatandaşlar, açıklanan bedelli askerlik tutarından sonra bedelli askerlik ücretlerini banka kredileri ile ödeyip ödeyemeyeceklerini araştırmaya başladılar. Yapılan açıklamalara göre bazı bankaların bedelli askerlik kredisi hizmeti sundukları öğrenildi. Buna göre 2022 yılı bedelli askerli kredisi hizmeti sunan bazı bankalar şu şekilde belirlendi:

  • Vakıfbank
  • Halk Bankası
  • Ziraat Bankası