Gündem

Telefonuna bu mesaj gelenler dikkat: Banka hesaplarındaki…

Corona virüsü salgını nedeniyle devlet 1000 TL pandemi desteği başlattı. Ancak dolandırıcılar devletin nakit desteği kendileri için kullanmaya başladılar. Telefonlara gönderilen “Devletten 1000 TL destek” mesajıyla banka hesaplarına girilen vatandaşların dolandırıldığı ve dolandıcıların elde ettikleri paralar ile Bitcoin aldıkları öğrenildi. İşte o dolandırıcılık hakkındaki detaylar…

Pandemi nedeniyle devlet tarafından vatandaşlara verilen 1000 TL desteği, fırsatçılar tarafından dolandırıcılık yöntemi olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Emniyet mesajların izini sürdü

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki birçok kişinin telefonuna ve sosyal medya hesabına gelen “Bayrama özel devletten 1000 TL destek başvurusu için indir, kur, yükle” yazılı mesaja tıkladığı ve daha sonra banka hesaplarındaki paraların boşaltıldığı öğrenildi. Bu kapsamda Emniyet ekipleri soruşturma başlatarak atılan mesajların izini sürdü.

 

Bursa, İstanbul, Diyarbakır ile Samsun’da gerçekleştirilen operasyonlarda şüpheliler ele geçirildi. 21 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenilen olayda şüphelilerin 35 kişiyi toplamda 450 bin TL dolandıkları öğrenildi.