KamuManşet

Telefon kullanan herkesin 16 Şubat tarihine kadar e- Devlet üzerinden bu işlemi yapması gerekiyor!

Türkiye’de milyonlarca cep telefonu kullanıcısı kendilerine gönderilen istenmeyen mesajlardan şikayetçiydi. Bu nedenle İleti Yönetim Sistemi (İYS) devreye sokuldu. Sistem bugün telefonlara gönderdiği mesaj ile 16 Şubat 2021 tarihine kadar kontrol edilmeyen onayların geçerli sayılacağını bildirdi.

Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS) vatandaşların kullanımına açıldı. Telefonuna herhangi ticari bir ileti gelmesini istemeyen vatandaşlar artık bununla ilgili olarak işlemde bulunabiliyorlar.
Vatandaşlar e-devlet üzerinden ileti onaylarını red ederek kendilerine mesaj gönderilmesinin önüne geçebiliyorlar. Bununla ilgili olarak İYS telefonlara bilgilendirme mesajı gönderdi. Söz konusu mesajda, 16 Şubat 2021 tarihine kadar kontrol edilmeyen onayların geçerli sayılacağını bildirildi.

İYS tarafından cep telefonlarına gönderilen mesajda şu ifadeler kullanıldı:

“İleti Yönetim Sistemi açıldı. Ticari elektronik ileti onaylarınızı artık e-Devlet kapısı veya iys.org.tr üzerinden kontrol edebilir, dilediğiniz zaman onay veya ret verebilirsiniz. 16 Şubat 2021 tarihine kadar kontrol edilmeyen onaylar geçerli sayılacaktır.”