GündemMuğla Haberleri

Tekne battı: 2 ölü!

Bodrum’dan Yunanistan’ın İstanköy Adası’na geçmek için denize açılan 19 göçmenin bulunduğu tekne battı. Arama kurtarma çalışmalarında 17 göçmen kurtarılırken, 2 göçmen yaşamını yitirdi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na geçmeye çalışan 19 göçmenin bulunduğu tekne battı. 17 kişi kurtarılırken 2 kişi yaşamını yitirdi. Edinilen bilgiye göre; 19 düzensiz göçmen Bodrum’un Akyarlar Mahallesi yakınlarında Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na geçmek için 6 metrelik tekne ile denize açıldı. Teknen sahilden ortalama 500 metre açıkta battı.

1 CESEDE ULAŞILDI!

Balıkçılar ve tur teknelerinin sabaha karşı görerek sahil güvenliğe haber verdi. Ekipleri olay yerine gelerek can simitleri ve can yelekleri ile suyun üzerinde bulunan 18 göçmeni kurtardı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında 1 göçmenin cesedine ulaşıldı. Göçmenlerin ifadesine göre; 6 metrelik teknede 19 kişinin bulunduğu ve teknenin dengesini yitirmesi sonucu su alarak battığı belirtildi.

BİRİ HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ!

Bodrum Limanı’na getirilen göçmenlerden fenalaşan 4 kişinin Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ve tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Bir göçmenin hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi. Öte yandan Yunan sahil güvenlik botunun da uzaktan arama kurtarma çalışmalarını izlediği görüldü.

“AKYARLAR’A BİR UMUT İÇİN GELİYORLAR”

Bölgede tatil yapan Ankaralı inşaat mühendisi evli ve bir çocuk babası Hakan Deliormanlı, “Ne yazık ki bu bölgede sık sık yaşanan bir durum. Çok ucuz ve basit teknelere doluşarak 6 mil uzaklıktaki Yunan adasına geçmeye çalışıyorlar ama tekne ya yükten ya da eski olduğu için su alıp bu şekilde batıyor. Akyarlar sahili ve açıkları yıllardır bu kaderi yaşayan göçmenlere mezar oldu, umut yolculuğunda birçok insan bugün olduğu gibi yaşamını yitirdi, sahil güvenlik sürekli devriye geziyor, askerimiz yetişmeseydi facianın boyutu çok büyük olurdu” dedi.