Kamu

Tedaş elektrik aboneliği olanlar dikkat: Fatura borcunuz silinecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tarafından kabul görülen çok sayıda vatandaşı yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı. TEDAŞ’a 2 bin lirayı geçmeyen elektrik borçlarının silineceği böylece 55 bin kişinin ödemesi gereken 624 milyon liradan vazgeçileceği bildirildi.

TEDAŞ BORÇLARI SİLİNİYOR

Buna göre, TEDAŞ’a olan 2 bin lirayı aşmayan elektrik borçları silinecek. Yaklaşık 55 bin elektrik abonesinin 624 milyon lirayı bulan borcu böylece silinmiş olacak. Elektrik borçlarının silinmesinin yanı sıra borçların yapılandırılması da sağlanacak. Ekim 2021 tarihinden önce ödenmemiş ve yapılandırılmamış TEDAŞ alacakları yapılandırılabilecek.

Bu alacaklara ilişkin taksitlendirme imkanı ile yıllara sari olmak üzere ödenmeyen elektrik tüketiminden kaynaklanan alacakların tahsilinin sağlanması amaçlanıyor.

1 Ekim 2021 itibarıyla vadesi geldiği halde, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ödenmemiş ve yapılandırılmamış borçları olan ve yapılandırma başvurusunda bulunamayan aboneler düzenleme kapsamına alınıyor.

Kanunla, Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a geçici madde eklendi. Buna göre, Hazine ve Maliye Bakanlığının borçlanma yetkisine 200 milyar lira ilave edilecek. Böylece 293 milyarlık olan borçlanma yetkisi 493 milyar liraya çıkıyor.