Gündem

TC kimlik ve e-Devlet şifrenizle girip yapın: Son tarih netleşti! Bu tarihe kadar yapmak zorunlu

Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren gelişme yaşandı. Ad ve soyad değişikliği yapmak isteyenler için son tarih netleşti. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Buna göre, yazım ve imla hatası olan ad-soyadların değişimi için tarih belli oldu. Ad-soyad değişimi işlemleri TC kimli numarası ve e-Devlet şifresiyle gerçekleşecek.

AD-SOYAD DEĞİŞİKLİĞİ SON TARİH NE ZAMAN?

Ad-soyad değişikliği yapmak isteyenler için duyuru yapıldı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ad ve soyadı değişikliği başvurularının 24 Aralık 2022’ye kadar e-devlet aracılığıyla da yapılabileceğini bildirdi.

Genel Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, vatandaşların, genel ahlaka uygun olmayan, gülünç olarak değerlendirilen, yazım ve imla hatası olan ad ve soyadı değişikliği başvuruları, e-devlet aracılığıyla veya yazılı olarak ilçe nüfus müdürlüklerine 24 Aralık’a kadar yapabilecek. İl ve ilçe idare kurulu kararıyla ad soyadı düzeltilmesi uygulaması sayesinde bugüne kadar 298 bin 670 kişinin soyadını, 134 bin 818 kişinin ise adını değiştirdiği bildirildi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

T.C. Kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yapınız.

Kurumlar sekmesinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığını seçiniz.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığı altında e-Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler listesini göreceksiniz. Bu listeden “İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması” seçeneğine tıklayınız.