EkonomiGündem

TC Kimlik numarasının son hanesi 0, 2, 4 olanlar dikkat: Duyuru yapıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destek ödemesi ile ilgili açıklama yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre destek ödemelerinin hesaplara yatırıldığı duyuruldu.

DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILDI MI?

Tarım ve Orman Bakanlığı, 41 milyon 946 bin TL tutarında olan ve altı farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesini ülke genelindeki çiftçilere iletti. Söz konusu destek ödemesine dair Bakanlığın resmi internet sitesinden yayınlanan bilgilendirme metnine göre, alt başlıklar şu şekilde:

Sertifikalı Tohum Üretim desteği kapsamında 15 milyon 540 bin 371 TL,
Hastalıktan Ari İşletme desteği kapsamında 13 milyon 693 bin 325 TL,
Hayvan Gen Kaynakları desteği kapsamında 7 milyon 879 bin 200 TL,
Ar-Ge desteği kapsamında 1 milyon 872 bin 104 TL,
Büyükbaş Besi desteği kapsamında 1 milyon 810 bin TL,
Sertifikalı Tohum Kullanım desteği kapsamında 1 milyon 151 bin TL.

Önceki haftalarda verilen temmuz ayının ilk tarımsal destek ödemesinin ardından, altı farklı hamleden oluşan ikinci tarımsal destek de çiftçilere iletildi. İlerleyen günlerden farklı ödemelerin verilmesi halinde açıklama yapılması bekleniyor.

Tarımsal destek ödemeleri temmuz ayında da çiftçilere iletilirken, söz konusu desteklerin alt başlıkları da merak ediliyor. Bu kapsamda, mazot ve gübre desteğinin de tarımsal destek ödemesinini içeriğinde yer alıp almadığı araştırılıyor. Temmuz ayında verilen tarımsal desteklerin alt başlıkları arasında mazot ve gübre desteği şimdilik yer almıyor. Önümüzdeki haftalarda çiftçilere iletilecek olan tarımsal destek ödemelerinin içeriğinde mazot ve gübre desteği bulunabilir.