EkonomiGündem

TBMM’den SSK ve BAĞKUR’lu emeklilere 12.500 TL maaş ödemesi! Tarih belli oldu

Milyonlarca emekli nefesleri tuttu. SSK ve BAĞKUR’lu emeklilere 12.500 TL maaş müjdesi TBMM’den geliyor.

TBMM’den SSK ve BAĞKUR’lu emeklilere 12.500 TL maaş ödemesi! Tarih belli oldu- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) haftaya adeta büyük bir yoğunluk ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerdeki emekliler ile ilgili verdiği kararlar hareketlilik kazanıyor. TBMM kararlar ile ilgili olarak gündemi belirledi.

EMEKLİYE KASIM AYINDA 12.500 TL MAAŞ ÖDEMESİ

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında seçim öncesi en düşük emekli maaşını 5500 TL’den 7500 TL’ye yükselten Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez de Türkiye’de daha ilk ve tek kez gerçekleşecek olan Cumhuriyetin 100’üncü yılı kapsamında emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi kararı verdi. Erdoğan’ın en düşük emekli maaşı olan 7500 TL ile birlikte 5000 TL’lik ikramiyeyi Kasım ayında hesaplara yatırma müjdesi TBMM’de görüşülmeye başladı.

2024 yılı bütçesi komisyon mesaisinin de başlayacağı hafta başında dikkat çeken çalışmaların başında emekli ikramiyesi yer alıyor. 5000 TL’lik SSK ve Bağkur’lu emeklilere sağlanacak olan ikramiyeler ile emeklinin cebine toplamda 12 Bin 500 TL maaş girmiş olacak. Kasım ayının ilk haftası emekli maaş kartlarına ve hesaplara ödemelerin başlayacağı düşünülüyor.

Başvuru şartları arasında dikkat çeken önemli bir ayrıntı ise 5000 TL’lik ikramiyenin emekli olup tekrar çalışmayanlara verileceği ayrıntısı yer alıyor. Emekli olup sigortalı olarak tekrar çalışanlar bu ikramiyeden faydalanamayacaklar.