Politika

TBMM'den yeni uygulama: Her hafta 3 bakan nöbetçi olacak!

Türkiye’de TBMM’nin ilk kurulduğu yıllardan itibaren ilk defa çok farklı bir uygulama hayata geçirilecek. Yeni uygulama ile görev yapan üç bakan her hafta nöbetçi olacak. Bakanların nöbetçi olduğu günlerde milletvekilleri bakanlarla görüşme ve sorunlarını iletme imkanı bulacak. Böylelikle son zamanlarda vekillerin bakanların kendilerini dinlemediğini dile getiren şikayetlerinin de önüne geçilmiş olacak.

Nöbetçi bakan uygulaması nedir?

Nöbetçi bakan uygulaması ile birlikte Milletvekilleri gelen talepleri, seçim bölgesinde yer alan yatırım ve hizmetlerle ilgili sıkıntıları ve bu sıkıntılarla ilgili önerileri Bakanlardan birebir görüşerek öğrenebilecek. 

İlk nöbetçi Milli Eğitim Bakanı Selçuk!

Nöbetçi bakan” uygulaması kapsamında, Meclise her hafta nöbet tutacak üç bakandan ilki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk oldu. Yarın milletvekilleriyle TBMM Ana Bina‘daki “Nöbetçi Bakan Odası“nda bir araya gelecek Selçuk, milletvekillerinin sıkıntılarını dineleyecek.

TBMM Genel Kurulu’nun çalıştığı salı, çarşamba ve perşembe günleri “nöbetçi bakan” Meclis’te olacak.

EKİM AYI NÖBETÇİ BAKAN LİSTESİ BELLİ OLDU

Ekim ayı programı kapsamında 23 Ekim Çarşamba günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 24 Ekim Perşembe günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 30 Ekim Çarşamba günü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 31 Ekim Perşembe günü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “nöbetçi bakan” olarak Mecliste bulunacak.

Bir yanıt yazın