Gündem

TBB, illere göre koronavirüs vaka sayısı ve can kaybını açıkladı!

Türk Tabipleri Birliği, illere göre koronavirüs vaka sayısı ve can kaybını açıkladı. İşte yayımlanan rapora göre, İzmir, İstanbul, Şanlıurfa, Adana ve Diyarbakır'daki vaka sayıları ve can kaybı...

Türk Tabipleri Birliği tarafından Türkiye’de il bazında Koronavirüs vaka sayısı ve can kaybı açıklandı. Yayımlanan raporda İstanbul, İzmir, Şanlıurfa, Adana ve Diyarbakır’daki vakalar ve hayatını kaybedenlerin sayısı açıklandı.

TTB’nin yayımladığı koronavirüs raporunda, ”Yapılan açıklamalarda PCR testi pozitif çıkan “vaka”ların esas alındığı; hastanelerde yatan ya da ayaktan takip edilen “şüpheli/olası vaka” sayıları yer almadığı için gerçek tabloyu göstermekte çok eksik kaldığını ve bütün ısrarlarımıza rağmen Sağlık Bakanlığı toplam vakaların bölgelere, illere göre dağılımını açıklamamıştır” denildi.

Türk Tabipleri Birliği’nin açıkladığı rapora göre koronavirüs görülen illerdeki durum şöyle:

İSTANBUL KORONAVİRÜS VAKA SAYISI

30 Mart 2020 günü itibari ile İstanbul’daki kamu hastanelerinde kesin ya da şüpheli/olası Kovid-19 tanısıyla yatırılarak izlenen tedavi edilen hasta sayısı 2 binin üzerindedir.

Yoğun bakım ünitelerine yatırılan vaka sayısı 200’ün üzerindedir.

İstanbul’daki kamu hastanelerinde bugüne kadar enfekte olan hekim, sağlık çalışanı sayısı 100’ü geçmiştir.

İZMİR KORONAVİRÜS VAKA SAYISI

Raporda şu açıklamalar yapıldı: Son iki haftada İzmir genelinde kamu hastanelerinde (üniversite, Sağlık Bakanlığı ikinci ve üçüncü basamak hastaneleri) PCR testi pozitif ve klinik olarak şüpheli pozitif vakalar dâhil hasta sayısı 700 civarındadır.

Yine bu süre içinde etkilenen hekim ve sağlık çalışanı sayısı da yaklaşık 75’tir. Bir ASM hemşiresi yoğun bakımda tedavi edilmektedir.

ŞANLIURFA KORONAVİRÜS VAKA SAYISI

Şanlıurfa’daki kamu hastanelerinde servis ve yoğun bakımlarda 70’e yakın şüpheli hasta takip edilmekte olup 6 pozitif hasta izlenmektedir.

DİYARBAKIR KORONAVİRÜS VAKA SAYISI

Korona günlerinde Diyarbakır’da, yaklaşık 150 hasta Kovid-19 teşhisi veya şüphesiyle yatıyor. 6 yoğun bakım hastası mevcut. Korona nedeniyle 5 yurttaşımız yaşamını yitirdi.

ADANA KORONAVİRÜS VAKA SAYISI

Korona günlerinde Adana’da, yaklaşık 550 hasta Kovid teşhisi veya şüphesiyle yatıyor. 63 yoğun bakım hastasından 15’i entübe. 2 si taburcu olmuş 4 hekim ve 12 sağlık çalışanı korona şüphesi ile takip edilmekte.