Gündem

Tavuk yumurtasını kırınca bunu görürseniz sakın yemeyin: Hemen çöpe atın!

Yumurta Türkiye’de sıklıkla tüketilen besinlerden bir tanesi. Birçok kişi özellikle sabahları kahvaltıda yumurta tüketiyor. Ancak evine yumurta alan vatandaşlardan pek çoğu yumurta hakkında yeterli bilgiye sahip değil. Oysa tavuk yumurtasını bazı durumlarda tüketmemek gerekiyor. Yumurtayı tabağa kırdığınızda eğer dağılıyorsa ve üzerinde lekeler varsa bozulmuş olabilir.

Tavuk yumurtasının bayatladığı durumlarda tüketilmemesi gerekiyor. Yumurtayı tabağa kırdığınızda sarısı dağılıyor ve üstünde lekeler görüyorsanız tüketmeyin. Bu yumurtanın bayat olduğu anlamına gelir. Bayat yumurta ayrıca kötü kokuya sahiptir.

Yumurtanın bayat olup olmadığından emin olmak isteyenler tuzlu su dolu kaba yumurtayı bırakabilir. Yumurta üste çıkarsa bu bayatlamış olduğunu gösterir.

Yumurta tüketen herkesi ilgilendiriyor. Yumurtayı yanlış şekilde saklamak sağlığa zarar veriyor. Yumurtayı yıkamak da bu yanlışlardan bir tanesi


Yumurtayı yıkamayın

Yumurtayı temizlemek isteyen birçok kişi yumurtayı yıkama yoluna gidiyor. Oysa su yıkanan yumurtanın gözeneklerinden içeri girerek bakteri oluşumuna neden oluyor. Bu da yumurtanın tüketen kişi için sağlığa zararlı bir besin olmasına neden olabilir.

Öte yandan yumurtanın karton kutusunda ve buzdolabında saklanması gerekiyor. Yumurtayı ışıktan ve ısıdan korumak sağlıklı yapısını korumaya da yardımcı oluyor.