Ekonomi

Tatile Gitmek İsteyen Vatandaşlar Devletten Destek Kampanyası

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından müjdelenen destek paketinin detayları belli oldu. Bu bağlamda bu yaz tatile gitmek isteyen vatandaşların masraflarını karşılayabilmeleri için kredi paketleri devreye alınacak.

Hazine ve Maliye Berat Albayrak dün Türkiye’nin güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu ifade ederek destek paketlerinin yolda olduğunu müjdeledi. Bunun ardından CNN TÜRK Muhabiri Gülşen Coşkun ise destek paketinde neler olduğuna dair bazı detayları anlattı. Paketten tatile gidecek olan vatandaşların yüzünü güldürecek düzenlemeler çıktı.

BİR SÜRE ÖDEMESİZ KREDİ

Finansman kredi desteği paketi kapsamında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara, emekli, çalışan ve orta gelir grubuna yönelik olacak. Bununla birlikte kamu bankaları tarafından bir süre ödemesiz, sonra taksitler halinde ödemeli bir kredi desteği olacak.

TATİLE GİDECEKLERE KREDİ KAMPANYASI

Bunun yanı sıra turizmi canlandırmak için de bazı düzenlemeler yapılacak. Bu bağlamda tatile gitmek isteyenlere kolaylık sağlayan bir kredi kampanyasının hayata geçmesi bekleniyor. Emekli ve çalışan kesime özellikle seyahat giderlerinin finansman ihtiyacının uygun şartlarda kredi sağlanması bekleniyor.

KONUT KREDİSİ DÜZENLEMESİ

Kredi kapsamında üçüncü başlık da orta gelir grubuna yönelik olurken bu da konut kredisi konusunda da düzenleme olması bekleniyor. Bu kredinin diğerlerinden farkı ise uzun vadede ve çok düşük maliyetlerle sağlanması bekleniyor.