Ekonomi

Tatile gidecek vatandaşlara flaş uyarı: 21.00-05.00 saatlerinde almayın!

Kamu bankaları tarafından açıklanan tatil kredileri sonrası vatandaşların tatil paketlerine ilgisi arttı. Uluslararası Helal Turizm Derneği Genel Sekreteri Emrullah Ahmet Turhan tatil paketi alacaklara uyarıda bulundu. Turhan tarafından vatandaşlara 21.00-05.00 saatlerinde tatil paketi alınmaması gerektiği açıklandı.

Türkiye’de normalleşme dönemi ile beraber kamu banklarından vatandaşlara uygun finansmanlı tatil kredisi desteği açıklaması geldi. Kredilerden sonra vatandaşların tatil paketlerine ilgisi arttı. Uluslararası Helal Turizm Derneği (IHATO) Genel Sekreteri Emrullah Ahmet Turhan tarafından tatil paketi satın almayı düşünen vatandaşlara ise uyarı gecikmedi. Turhan, tatil paketini otelin sitesinden alacaklara mecbur kalmadıkça gece 21.00-05.00 saatlerinde almaması gerektiğini bildirdi.

Otelin sitesini birebir kopyalıyorlar

Turhan tarafından konuya ilişkin açıklamada, Tatil paketini, otelin web sitesi üzerinden alacaksanız, mecbur kalmadıkça gece almayın. Bazı dolandırıcılar, paravan web sitesi açıyor. Bunu özellikle 21.00-05.00 saatlerinde yapıyorlar. Gündüz yakalanmamak ya da otelin haberi olmaması, müdahale etmemesi için yapıyorlar. Otelin sayfasını birebir kopyalıyorlar. Müşteri de ‘Çok iyi kampanya yapmışlar’ diyerek, dolandırılabiliyor. O yüzden gece satın almalardan kaçının. Otelin web sitesinin uzantısına dikkatli bakın. TÜRSAB üyeliği olan yıllardır faaliyet gösteren acentelerden veya otellerden tatil satın alın. Her zaman avantaj sağlar, garantördür” ifadeleri kullanıldı.

Kelime oyunlarına kanmayın

Oteller ile yorumların manipıle edilebildiğini ifade eden Turhan, yüzde 50 dev kampanya, dev indirim’ kelimeleri dolandırıcıların kullandığına işaret etti. Kelime oyunlarına kanmayın diyen Turhan, “Erken rezervasyon dışında bir otel çok önemli bir olay olmadığı sürece yüzde 10’un üstünde indirim kampanyası duyurmaz. Salgın sürecinde, otellerin boş olduğu süreçte bile yok. Çok nadirdir bazı acenteler yüzde 15’lere kadar çıkabiliyor.” Açıklamasını yaptı.