GündemSağlık

Tatile Çıkacak Vatandaşlara Uzmanlardan Dikkatli Olun Uyarısı Yapıldı

Koronavirüs salgını hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. Özellikle son dönemde omicron varyantı ile artan vaka sayıları düşmek bilmiyor. Eylül ay ile birlikte koronavirüs aşısını tamamlamamış kişiler için alınan PCR zorunluluğunun kaldırılması ile birlikte vatandaşların endişeleri de giderek artıyor. Uzmanlar maske, mesafe ve hijyen kuralına dikkat edilmesini her fırsatta hatırlatırken, tam doz aşılanmanın da önemini vurguluyor.

Uzmanlardan Tatile Gidecek Ailelere Omicron Uyarısı

Uzmanların bir diğer uyarısı ise tatile gidecek ebeveynler için oldu. Okulların 21 Ocak Cuma tarihinde kapanması ile birlikte soluğu kış tatili mekanlarında alacak velilere bir uyarı uzmanlardan geldi. Uzmanlar “virüs daha bitmedi” dedi.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı İftihar Köksal yaptığı açıklamada, “Aileler çocukları ile birlikte şehirlerarası seyahat edebilecek ve başka şehirlere gidecekler. Çok dikkat edilmeli omicron varyantı hızla yayılıyor” ifadelerini kullandı.

Özellikle son dönemlerde dayanıklılığı ve bulaşma hızı sebebiyle birçok kişinin enfekte olmasına neden olan omicron varyantı nedeniyle koronavirüs vakaları hızla yayılırken vatandaşlar da tedbirleri gevşetmeye başladı. Şehirlerarası ulaşımda uçak hariç, diğer ulaşım araçlarına test zorunluluğu bulunmuyor. Uzmanlar yarıyıl tatili için seyahat edecek aileleri uyardı. Son 24 saatte 72.856 pozitif vaka tespit edilirken 184 hasta yaşamını yitirdi.

Maskenin Önemi Hatırlatıldı

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı İftihar Köksal, velileri uyardı. Köksal, ” Bu insan hareketliliği ile beraber virüs transferi de gerçekleşmiş olacak. Bu riskin yüksek olması nedeniyle, akraba ziyaretlerinde sarılıp öpüşmemek ve maske kullanmak oldukça önemli. Test herkeste pozitif olmuyor. Bizim yapacağımız en güzel önlem maskenin takılması. Aileler bu konuda çocuklarına çok ısrarcı olmalılar. Özellikle uzun yolculuklarda maske takmak çok önemli, kesinlikle maske takılmalı. Çocukların çoğu aşısız. Çocuklara maske taktırmak çok zor ama aileler bu konuda ısrarcı olmalı. Türkiye’ye baktığımızda önlemlerin gevşetilmesi anlaşılır gibi değil. Herkes önlemini almalı” ifadelerini kullandı.