Kamu

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımlarına başvurular yarın başlıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bakanlık bünyesinde çeşitli meslek dallarından 2 bin 153 kişinin istihdamının sağlanacağını açıklamıştı. Bu kapsamda yarın başlayacak olan başvurular hakkında detaylar belli oldu. Hangi kadroya kaç personel alınacak? Başvuru işlemler nasıl yapılacak? İşte cevabı…

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bakanlık bünyesinde görevlendirilmek üzere toplamda 2 bin 153 kişinin alınacağını açıklamıştı. Açıklamalarında, “Bin 163 mühendis, 11 sağlık teknikeri, 50 teknisyen, 139 tekniker ve 790 veteriner hekim alımı gerçekleştireceğiz’’ ifadelerini kullanan Bakan Pakdemirli, personel alım başvurularının 15- 22 Mayıs 2020 tarihleri arasında alınacağını bildirmişti. Buna göre yarın başlayacak başvurular için işlemlerin nasıl ve nereye yapılacağı merak konusu oldu.

Başvuru işlemleri nasıl yapılacak?

Bakanlık bünyesinde çalışmak isteyen vatandaşlar 15 Mayıs 2020 ile 22 mayıs 2020 tarihleri içerisinde başvuru işlemlerini Ölçme Seçme ve Yerleştirme merkezi (ÖSYM) üzerinden yapabilecekler.

Hangi kadrolardan alımlar yapılacak?

 

Bakanlık tarafından; Bin 163 mühendis kadrosu için yükseköğretim kurumlarının ilgili birimlerinden mezun olmak şartı aranıyor.
11 Sağlık teknikeri kadrosu için ilgili bölümlerden en az önlisans diplomasına sahip olmak gerekiyor

50 kişilik teknisyen kadrosu için ise en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenim şartını sağlamak gerekiyor.

139 tekniker kadrosu için en az ön lisans mesleki teknik öğrenime sahip olmak gerekiyor.

790 veterinerlik kadrosu için ise veterinerlik fakültelerinden mezun olanlar başvuruda bulunabilecek.