Ekonomi

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü açıkladı: Çiftçilerin borçları yapılandırılacak, faiz ödemesi alınmayacak!

Ülkemizin önemli kurumlarından birisi olarak hizmet vermeye devam eden Tarım Kredi Kooperatifleri “tarladan halka” sloganı ile kaliteli içerikler üretiyor. Yeni dönemde de hız kesmeden hizmet kapsamını genişletmeye devam eden Tarım Kredi, ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri sebebi ile artış gösteren hammadde fiyatları, iklim krizinin tarlalarda kuraklığa sebep olması ve daha pek çok faktör çerçevesinde bir girdabın içerisine doğru sürüklenen çiftçiler konusunda yeni çalışmalarının olduğunu açıkladı.

Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın tarafından yapılan yeni dönem hizmet açıklamalarına göre hem çiftçiyi koruyacak hem de vatandaşı ucuz ürün ile buluşturacak yeni projeler, kısa süre içerisinde hayata geçecek.

Çiftçilere İcra Takibi Yapılmayacak!

Ziraat Bankası’nın eski genel müdürü Hüseyin Aydın, yaklaşık olarak 4 ay önce Tarım Kredi’nin genel müdür koltuğuna oturdu. Yeni görevi ile birlikte hemen çalışmalara başlayan Aydın, kooperatifin yeni dönemde çiftçileri korumak adına adımlar atacağını belirtti. Bu kapsamda kredi borcu olan çiftçiler için yasal takip uygulamasının durdurulduğunu bildiren Aydın, bundan sonra “Tarım Kredi traktörümü aldı” sitemlerinin duyulmayacağını ifade etti.

“Kredi Çekmek Kolaylaşacak!”

Çiftçilerin artan nakit ihtiyaçları için esnek ödeme planına sahip olan kredi kampanyalarının geliştirileceğini belirten Aydın, bu kapsamda çiftçilerin Tarım Kredi’den kolaylıkla kredi çekebileceklerini ve kefalet sistemine artık yer olmayacağını bildirdi. Ayrıca Aydın hali hazırda kredi borcu olan çiftçilerin borçlarını tek kalemde kapatmak istemeleri takdirde faiz ödemesi yapmayacaklarını, borçlarını peşinat ile ödemek isteyen vatandaşlara da 60 aya kadar yapılandırma hakkı tanınacağını duyurdu.

Cep Marketler Geliyor!

Aydın, Tarım Kredi’nin deposunun bulunduğu illerde cep marketlerin kurulacağını ve bu sayede de her ilden vatandaşın uygun fiyatlı ürüne kavuşabileceğini belirtti. Ayrıca Aydın, reyonların yöresel ürünler ile donatılacağını ve bu kapsamda Tarım Kredi’ye ürün veren çiftçilerin 3- 5 gün içerisinde paralarını alabileceklerini bildirdi.