Spor

Taraftarlar tribünle buluştu! Dikkat çeken maske önlemi!

Türkiye'de stadyumlar A Milli Futbol Takımı'nın Sırbistan'ı konuk ettiği karşılaşmayla birlikte kapılarını taraftarlara açtı.

Türkiye’de stadyumlar A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar Ligi B Ligi 3 Grup 4. maçında Sırbistan’ı konuk ettiği karşılaşmayla birlikte tam 217 gün sonra kapılarını taraftarlara açtı.

Türkiye Futbol Federasyonu talimatları gereği stadyumdaki loca kapasitesinin yarı sayısı kadar tribüne taraftar alınırken, seyircilerin yapılan bu uygulamadan oldukça memnun olduğu gözüktü. Bazı taraftarlar sadece locaların değil, tribünlerin belli kısımlarının da açılmasını isterken, bazıları ise şimdilik bu sayıyı yeterli buldu.

A Milli Futbol Takımı

MASKESİZ GEÇİLİRSE ALARM ÇALIYOR

Stadyumda VIP girişinde ve basın mensuplarının kullandığı girişte de ateş ölçümü ve maske kullanımı için geçiş kapısı yapıldı. Maske takılmadığı zaman alarm çalan sistemde aynı zamanda ateş ölçümü de otomatik olarak yapılıyor.

217 GÜN SONRA SEYİRCİLER FUTBOLLA BULUŞTU

Türkiye’de 217 gün sonra bir futbol karşılaşmasına seyirci alındı. Son olarak 12 Mart 2020’de Başakşehir ile Kopenhag arasında Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında tribünde taraftarlar yer almıştı. O karşılaşmadan sonra ise hiçbir maçta tribünlere taraftar alınmamıştı.