Kamu

Tapuda yeni dönem başladı!

Ev sahibi olan ya da olmak isteyen vatandaşları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amacıyla kullanılan Taputakas’ın yanı sıra Emlak Katılım da ‘ Tapu Güvenilir Hesap’ uygulamasını hayata geçiriyor.

Gayrimenkul alım satımında yaşanacak mağduriyetleri önlemek için Taputakas’ın yanı sıra Emlak Katılım da ‘ Tapu Güvenilir Hesap’ uygulamasını hayata geçiriyor. Alım satım işlemlerinde sahte para, parayı alan satıcının tapu dairesine gelmemesi durumların önüne geçilmesi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Takasbank harekete geçti.

Olumsuzlukların önlenmesi için hayata geçirilen Taputakas Sistemi ile Türkiye’de ve yurtdışında ikamet eden kişilerin alım-satım işlemlerinde güvenli bir şekilde ödemelerini tamamlamalarına ve vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeleri fırsat sağlanıyor.

TapuTakas özellikleri nelerdir?

Gayrimenkul ile satış bedeli olan nakdin eş anlı olarak el değiştirmesi,

Tarafların güven probleminin bertaraf edilmesi,

Nakit taşıma riskinin ortadan kaldırılması,

Düşük maliyetle hızlı transfer kolaylığı sağlanarak tüm taraflar açısından çağdaş, güvenli ve teknolojik bir altyapı ile zaman, işgücü ve maliyet avantajı yaratılması için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde tasarlanmıştır.

Sistemin Avantajları

Satıcıya sağladığı avantajlar

Paranın sahte çıkması veya çalınması risklerinden sizi korur.

Satış bedelinin, alıcı tarafından Takasbank’a gönderildiğini ve Takasbank tarafından özel bir hesapta bloke edildiğini anlık olarak sorgulayabilirsiniz. Paranın bloke edildiğini gördüğünüzde tapuda imzanızı güvenle atabilirsiniz.

Tapuda işlem gerçekleştikten kısa bir süre sonra paranız, kayıt esnasında bildirdiğiniz hesabınıza EFT ile gönderilir.

Gayrimenkul satış bedeli bloke edildiği ve imza sonrasında otomatik olarak hesabınıza geçeceğinden alıcıya olan güven probleminiz ortadan kalkmış olur.

Bloke çek veya noter masraflarından kurtularak daha az maliyetle (70 TL) satış işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Basit ve kullanıcı dostu ekranlar sayesinde işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

İşlemin her aşamasında SMS ve elektronik posta ile bilgilendirileceğinizden süreç hakkında tam olarak bilgi sahibi olursunuz.

İşlemlerin her aşamasını www.taputakas.com.tr adresinden “Durum Sorgulama” ile kolaylıkla takip edebilirsiniz.

Alıcıya sağladığı avantajlar

Nakdin taşınması esnasında paranın çalınması veya kaybolması risklerinden sizi korur.

Satış bedeli, tapuda işlem gerçekleştirilmeden satıcının hesabına geçmeyeceğinden, satıcının tapuya gelmeme veya tapuda işlemi gerçekleştirmeme riskini ortadan kaldırır.

Gayrimenkul bedeli bloke edileceği ve satış sonrasında satıcı hesabına geçeceğinden satıcıya olan güven probleminiz ortadan kalkmış olur.

Basit ve kullanıcı dostu ekranlar sayesinde işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. İşlemin her aşamasında SMS ve elektronik posta ile bilgilendirileceğinizden süreç hakkında tam olarak bilgi sahibi olursunuz.

Bloke çek veya noter masraflarından kurtularak daha az maliyetle (70 TL) satış işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Satış işleminin iptal edilmesi durumunda, Takasbank’a gönderdiğiniz paranız, kayıt esnasında bildirdiğiniz hesabınıza iade edilir.

İşlemlerin her aşamasını www.taputakas.com.tr adresinden “Durum Sorgulama” ile kolaylıkla takip edebilirsiniz.