Gündem

Tam kapanmadan sonra normalleşme nasıl olacak? İşte ilk açılacak yerler

Türkiye’de koronavirüs önlemleri kapsamında bayram sonuna kadar tam kapanma dönemine geçilmişti. Tam kapanma dönemi 17 Mayıs’ta sona erecek. Herkes normalleşmenin nasıl olacağını merak ediyor. Vaka sayısı 10 bine düştüğü takdirde kademeli normalleşme başlayacak. Ancak her şey aynı anda açılmayacak. İşte ilk açılacak yerler…

Tam kapanma sonrası normalleşmenin nasıl olacağı merak edilirken hükümetin normalleşme planının ayrıntıları belli olmaya başladı.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüsle mücadele ve normalleşme süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, “17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak.” demişti.

İLK NERELER AÇILACAK?

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre vaka sayısı en fazla 10 bin olduğu takdirde kademeli normalleşme başlayacak ama her şey bir anda açılmayacak. Yetkililer, kademeli açılışın arasına birer hafta koymak gerektiğini belirterek ilk önce küçük işletmelerin açılacağını, yüz yüze eğitimin başlayacağını aktardı. Düğün, taziye asker gibi organizasyonlarda kısıtlamaların aynen devam etmesi gerektiği belirtildi.

SON 24 SAATTE 13 BİN 604 VAKA

Türkiye’de son 24 saatte 213 bin 863 Kovid-19 testi yapıldı, 13 bin 604 kişinin testi pozitif çıktı, 282 kişi yaşamını yitirdi, hasta sayısı 1734 oldu.